Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 21, 2017

Μόνο για άντρες: 10 εύκολες ασκήσεις για να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά του Πάσχα! (βίντο)


Δείτε παρακάτω τι μας απάντησε ο Δαμιανός καθώς και τις ασκήσεις που μας πρότεινε για να διατηρηθούμε σε φόρμα:


1) Πώς μπορώ ν’ απαλλαγώ από το σωσίβιο που έχω για κοιλιά μετά το Πάσχα;

«Σίγουρα η υπερκατανάλωση τροφών πλούσιες σε λιπαρά και σάκχαρα θα ανέβασαν το νούμερο της ζυγαριάς μέσα στις γιορτές. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε για να ξαναρυθμίσετε το βάρος σας είναι η άμεση υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διατροφικού πλάνου σε θερμίδες ανάλογες του φύλου, της ηλικίας, του ύψους, του βάρους, καθώς και της ημερήσιας δραστηριότητάς σας (για το σχεδιασμό του διατροφικού πλάνου συνιστάται διατροφολόγος).

Φυσικά μαζί με τη διατροφή θα πρέπει να εντάξετε και την άσκηση στην καθημερινότητα σας, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο ασκήσεις ενδυνάμωσης όσο και αντοχής (για τον ασφαλή σχεδιασμό ενός προγράμματος άσκησης απευθυνθείτε σ’ έναν επαγγελματία).

Η υγιής απώλεια βάρους σύμφωνα τους παγκόσμιους φορείς υγείας κυμαίνεται από 0,5kg-1kg την εβδομάδα. Όποτε αν η αύξηση του βάρους σας είναι της τάξης του 1-2kg, ο χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθετε στα προηγούμενα επίπεδα είναι 1-4 εβδομάδες.

Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στη ρύθμιση του βάρους είναι η διατήρηση. Γι’ αυτό προτείνεται η υιοθέτηση της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής ως τρόπος ζωής και όχι μόνο παροδικά».

2) Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα μου αποφέρει ταχύτερα αποτελέσματα;

«Για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης συνιστώνται 8-10 ασκήσεις κυρίως πολυαρθρικές, 15-20 επαναλήψεις και 1′-2′ διάλειμμα ανάμεσα στα σετ.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συνδυασμοί και τα πρωτόκολλα άσκησης ποικίλουν. Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή τους είναι η αρχή της ατομικότητας».

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματος .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανάλογα με τον επίπεδο φυσικής κατάστασης του καθενός μπορείτε να παραλλάξετε τις ασκήσεις, γι’ αυτό συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου