Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 20, 2017

Δυτική Ελλάδα: Πέφτει η θερμοκρασία – Ίσως δούμε χιόνι!



Πτώση της θερμοκρασίας το τριήμερο 20 – 23 Απριλίου σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Αιτία η ψυχρή λίμνη-(εικ.2) -που δραστηριοποιείται στην περιοχή των κεντροβόρειων Βαλκανίων,η οποία συνοδεύεται από ψυχρές αέριες μάζες-(εικ1)-, δίνοντας χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα σε χώρες όπως η Σερβία και η Ρουμανία.

Όσον αφορά την Ελλάδα και δη το δυτικό τμήμα της, όπως παρατηρούμε στο παρακάτω ενδεικτικό διάγραμμα θερμοκρασίας για την πόλη της Πάτρας, οι μέγιστες θερμοκρασίες στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματά της αναμένεται να περιοριστούν έως το Σάββατο στις τάξεις των 15-16 C.

Τα φαινόμενα θα είναι λίγα και θα αφορούν τα βορειοδυτικά τμήματα (Ήπειρος).Εκεί πρόσκαιρα ίσως οι θερμοκρασίες ευνοήσουν χιονοπτώσεις σε υψόμετρα >700-800 μέτρων.

Επίσης πιθανότητα για κάποιες βροχοπτώσεις υπάρχει και στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα το Σάββατο. Ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το πρωινό του Σαββάτου (κυρίως) αλλά και της Κυριακή σε πιο ορεινά τμήματα αλλά και σε κλειστές περιοχές (οροπέδια) ενδεχομένως σημειωθούν και αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες.

Κυριαρχούντες άνεμοι οι βορειοδυτικοί οι οποίοι θα αυξάνουν την αίσθηση της ψύχρας και που θα αγγίζουν στο Ιόνιο τα 6 και τοπικά τα 7bf. Σταδιακή άνοδος του υδραργύρου από το μεσημέρι της Κυριακής με παράλληλη εξασθένιση των ανέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου