Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 21, 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Τα «ορφανά» της χούντας Ένα πολύ μικρό αφιερωματάκι στα έργα και τις ημέρες της σημερινής ηγετικής, ακροδεξιάς συνιστώσας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι αλλιώς βρε παιδί μου όταν τα βλέπεις μαζεμένα...

Μαυρουδή, Άδωνη, Θάνο, Ηλία και εσείς εκατοντάδες «συναγωνιστές» της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής… χρόνια πολλά βρε παιδιά. 21η Απριλίου σήμερα, έχουμε επέτειο.










Μαυρουδή, Άδωνη, Θάνο, Ηλία και εσείς εκατοντάδες «συναγωνιστές» της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής… χρόνια πολλά βρε παιδιά. 21η Απριλίου σήμερα, έχουμε επέτειο.


Πάει ακριβώς μισός αιώνας από τότε που ενώ εσείς κοιμόσασταν «με τις πόρτες ανοιχτές», εκατοντάδες αγωνιστές της δημοκρατίας, βασανίζονταν από τους ιδεολογικούς σας πατεράδες, στα ΕΑΤ-ΕΣΑ. Μισός αιώνας από τότε που η Ελλάδα «μπήκε στο γύψο» για 7 χρόνια…

Ας κάνουμε λοιπόν, μέρα που είναι, ένα πολύ μικρό αφιερωματάκι στα έργα και τις ημέρες της σημερινής ηγετικής, ακροδεξιάς συνιστώσας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι αλλιώς βρε παιδί μου όταν τα βλέπεις μαζεμένα…
*** «Το ’74 η οικονομία της χώρας ήταν κούκλα, το ’74 η οικονομία μας ήταν σε μεγέθη ανάλογα της Δανίας… Μετά η κυβέρνηση Καραμανλή και ΝΔ από το 74 μέχρι το ’81 ήταν μια κυβέρνηση σοσιαλμανίας, σχεδόν σοσιαλιστική». Δεν τα λέω εγώ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τα λέει.




*** Την ίδια περίοδο (πριν λίγα χρόνια) ως βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε φτάσει σε άλλα επίπεδα, τραγουδώντας σε κομματική συγκέντρωση το γνωστό σύνθημα των Ναζί: «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη».








*** Δε ξεχνάμε βέβαια και το περιβόητο αυτόγραφο του Στυλιανού Παττακού προς τον «αξιότιμο φίλο του», Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και τη διευκρίνηση του αντιπροέδρου της ΝΔ.




*** Για το «οικονομικό θαύμα» της χούντας βέβαια, πάνω κάτω τα ίδια με τον Άδωνη, λέει και ο οργανικός «φιλόσοφος» του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, ο Στέλιος Ράμφος. Αξέχαστη παραμένει η παράσταση που είχε δώσει πριν τρία χρόνια με το Σταύρο Θεοδωράκη, ενημερώνοντάς μας πως «η χούντα άφησε μηδέν δημόσιο χρέος. Απολύτως μηδέν.» Η αλήθεια βέβαια είναι πως το δημόσιο χρέος το 1967 ήταν 32 δισ. δραχμές. Το 1974, τη χρονιά που έπεσε η χούντα, το δημόσιο χρέος είχε ήδη εκτιναχτεί στα 114 δισ. δραχμές. Λεπτομέρειες για τους απολογητές της δικτατορίας βέβαια. 



*** Ας περάσουμε τώρα όμως και στον χουντικό των χουντικών. Τον μεγάλο «ακτιβιστή της Δεξιάς». Τον «τσεκουράτο». Τον εκλεκτό του Παπαδόπουλου και γενικού γραμματέα νεολαίας της ΕΠΕΝ, του κόμματος που ίδρυσε από τη φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Το Μαυρουδή Βορίδη.

*** Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε στους τηλεθεατές μας πως ο Μάκης Βορίδης είναι σήμερα, τοποθετημένος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, της ΝΔ. Τερματίζοντας έτσι κάθε έννοια τραγικής ειρωνείας και ιστορικής δικαίωσης. *** Αξέχαστη παραμένει και η προσπάθεια του Άδωνη Γεωργιάδη να πείσει στο Twitter πως ο Μάκης Βορίδης δεν είναι Νεοναζί αλλά απλά… Χουντικός

*** Αλλά ας μην κολλάμε ταμπέλες… τι πάει να πει φασίστας και ακροδεξιός; Και τι έγινε που ο Θάνος ο Πλεύρης ζητούσε δολοφονίες μεταναστών, λέγοντας επί λέξει: 
«Το μεταναστευτικό, κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά-σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι με φύλαξη των συνόρων. Φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες. Για να γίνω κατανοητός… εάν δεν υπάρχουν νεκροί! Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Ο δεύτερος τρόπος είναι όταν βρίσκονται (οι μετανάστες και οι πρόσφυγες) εδώ πέρα, όχι μόνο κοινωνική παροχή δε θα έχεις, δε θα μπορείς να φας, δε θα μπορείς να πιείς, δε θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο και θα λες στους άλλους, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα απ’ ότι στην πατρίδα τους».

*** Κλείνοντας, το πολύ μικρό μας αφιέρωμα στα έργα και τις ημέρες των προβεβλημένων «φιλελεύθερων» ακροδεξιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουμε και ένα bonus. O εμπνευστής των #παραιτηθείτε, επιχειρηματίας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, Γ. Τσουκαλαδάκης, γνωστός και ως «Mr. Koλλαγόνο», μοιράζεται μαζί μας την παρακάτω σημερινή του δημοσίευση στο Facebook. Χωρίς περαιτέρω σχόλια… απολαύστε το:


ΥΓ Για να μάθετε τα αληθινά οικονομικά πεπραγμένα την περίοδο της χούντας σας προτείνω να διαβάσετε το εξαιρετικό βιβλίο – έρευνα, του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου, «ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ «ΘΑΥΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ» (Εκδόσεις: ΤΟΠΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου