Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 19, 2017

Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε τα χέρια σας στα μηχανήματα αέρα;

Νέα μελέτη δείχνει πως τα μηχανήματα αυτά εξαπλώνουν με ταχύτητα... φωτός τα μικρόβια (vid)


Σε πολλές δημόσιες τουαλέτες, αντί για χαρτί έχει τα ειδικά μηχανήματα που στεγνώνουν τα χέρια βγάζοντας ζεστό αέρα. Φαίνεται όμως πως, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες αυτά τα μηχανήματα είναι άκρως επικίνδυνα αφού μαζί με τον ζεστό αέρα εξαπλώνουν και αμέτρητα μικρόβια.



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Westminster στη Βρετανία έκαναν τις σχετικές έρευνες και δημοσίευσαν τα ευρήματα τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Microbiology.

Διαπίστωσαν πως οι αυτόματοι στεγνωτήρες χεριών με αέρα εξαπλώνουν 1.300 φορές περισσότερους ιούς και μικρόβια από ό,τι το στέγνωμα με χαρτοπετσέτες, σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε

Η μέθοδος στεγνώματος των χεριών με αέρα προάγεται ως ένας επαναστατικός τρόπος για χρήση στις δημόσιες τουαλέτες, επειδή, με βάση άλλες μελέτες, φιλτράρει το 99,9% των βακτηρίων από τον αέρα που φυσά.

Η μελέτη του Westminster είναι στο ίδιο μήκος κύματος με μια παρόμοια που έκανε το πανεπιστήμιο του Leeds το 2014, όταν και αποδείχτηκε ότι η μέθοδος στεγνώματος AIRBLADE εξαπλώνει… μόλις 27 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι το χαρτί.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου