Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 21, 2017

Τρόμος στο Παρίσι - Νεκρός αστυνομικός από πυρά τζιχαντιστών - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ



Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση που σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα) της Πέμπτης στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκε και ένας εκ των δραστών της επίθεσης. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν τα πυρά την ώρα που ήταν σταματημένοι στον ερυθρό σηματοδότη.



Λίγες ώρες μετά την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του πρακτορείου ειδήσεών του Amaq, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αναφέροντας ότι ο νεκρός δράστης ονομαζόταν Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο πρακτορείο Reuters αστυνομική πηγή, ο ένοπλος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο και για δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν, σε άλλη τοποθεσία κοντά στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.



Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien αναφέρει ότι ο δράστης γεννήθηκε στη Γαλλία και ήταν 39 ετών. Ήταν γνωστός, επίσης, με το όνομα «Karim C», και είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη επειδή επιχείρησε να σκοτώσει αστυνομικούς το 2001. Από το 2016 που αποφυλακίστηκε ζούσε στην κωμόπολη Chelles, λίγο έξω από το Παρίσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο 39χρονος είχε δημοσιεύσει απειλές ότι θα σκοτώσει αστυνομικούς μέσω της εφαρμογής Telegram, μιας υπηρεσίας αποστολής άμεσων μηνυμάτων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV μετέδωσε ότι ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) για την "ριζοσπαστικοποίησή" του.







Ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι η ταυτότητά του είναι γνωστή στις αρχές, ωστόσο το όνομά του δεν δεν θα δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα μέχρι να εξακριβωθεί από τους ερευνητές εάν είχε συνεργούς.


"Η ταυτότητα του επιτιθέμενου είναι γνωστή και έχει ελεγχθεί. Δεν θα την δώσω στη δημοσιότητα διότι συνεχίζονται οι έρευνες με επιδρομές", είπε ο Φρανσουά Μολέν σε δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ είπε ότι δεν κινδυνεύουν πλέον οι ζωές των τραυματισμένων αστυνομικών.

Ισχυρές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι και το αυτοκίνητό του, καθώς και σε κτίρια όπου υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να κρύβεται συνεργός του.





Το κέντρο του Παρισιού θυμίζει έρημη πόλη, αφού οι αρχές έχουν συμβουλεύσει από την πρώτη στιγμή τους πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους για λόγους ασφαλείας. Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται ακροβολισμένοι σε κάθε τετράγωνο και ελέγχουν κάθε διερχόμενο πεζό.









Μια αυτόπτης μάρτυρας, η Σελούγκ η οποία εργάζεται σε εστιατόριο, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε έναν άνδρα να βγαίνει από αυτοκίνητο και να ανοίγει πυρ στοχεύοντας έναν αστυνομικό. "Ο αστυνομικός έπεσε. Άκουσα έξι πυροβολισμούς, φοβήθηκα. Έχω μια δίχρονη κόρη και νόμιζα ότι θα πεθάνω. Πυροβόλησε τον αστυνομικό κατ' ευθείαν", είπε.



Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:








#France🇫🇷BREAKING| French #police source: one officer has been killed and another has been wounded in a shooting in #Paris#ChampsÉlyséespic.twitter.com/vowGSHrZ5J— dotemirates (@dotemirateseng) April 20, 2017






#France🇫🇷BREAKING| #Police targeted in shooting on #Paris's #ChampsElyséespic.twitter.com/Dbzysb2wy4— dotemirates (@dotemirateseng) April 20, 2017






#France🇫🇷BREAKING| The #ChampsElysées in #Paris has been closed.. Authorities are telling people to avoid the area pic.twitter.com/NPNLOqStJp— dotemirates (@dotemirateseng) April 20, 2017

































Το tweet του Φρανσουά Ολάντ για την επίθεση στο Παρίσι

Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού και στις οικογένειες των τραυματισμένων αστυνομικών. Θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στον νεκρό, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σε τηλεοπτική δήλωσή του τόνισε ότι οι αρχές "Θα παραμείνουν σε άκρα επιφυλακή, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εκλογές".










Η επίθεση στο Παρίσι έφερε ξανά στο προσκήνιο της προεκλογικής περιόδου τα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν επανέλαβε το κάλεσμά της να κλείσουν τα ανοικτά σύνορα της Ευρώπης.

Μιλώντας μετά από τηλεοπτική παρουσίασή της χθες, δήλωσε "ιδιαιτέρως θυμωμένη" καθώς και λυπημένη για τους αστυνομικούς θύματα "γιατί δεν λαμβάνονται αρκετά μέτρα για να προστατευθούν οι συμπατριώτες μας. Χρειάζονται περισσότερα από την συμπόνια μας".

Ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος των Συντηρητικών, είπε ότι θα ακυρώσει τις προεκλογικές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει για σήμερα.

Κάλεσε επίσης και για την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας γενικότερα, παρότι σύμφωνα με το νόμο η εκστρατεία σταματά έτσι κι αλλιώς από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ο ακροαριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν είπε ότι η προεκλογική εκστρατεία πρέπει να συνεχιστεί.




ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν τον τζιχαντιστή δράστη της επίθεσης στο κέντρο του Παρισιού δημοσίευσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στο βίντεο βλέπουμε ένα ασημί αυτοκίνητο να έχει σταματήσει δίπλα σε όχημα της αστυνομίας, την ώρα που αστυνομικοί κρατώντας τα όπλα τους φαίνεται να πυροβολούν κάποιον ο οποίος πέφτει στο έδαφος πίσω από το βαν της αστυνομίας.
ίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου