Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 22, 2017

Έψησε ένα μπιφτέκι να φάει ο γιος της που πεινούσε. Λίγη ώρα αργότερα, έτρεχαν στα επείγοντα… Ο εφιάλτης μόλις είχε ξεκινήσει!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...post-feature-image

Λατρεύουμε τα μικροαντικείμενα από τα καταστήματα τους ενός ευρώ αλλά υπάρχει
ένα από αυτά που δεν θα πρέπει ποτέ να αγοράσετε: βούρτσα για το μπάρμπεκιου. Όταν πρόκειται για το καθάρισμά του, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό εργαλείο και οπωσδήποτε να αποφύγετε αυτή τη συγκεκριμένη βούρτσα.

Γιατί το παίρνουμε τόσο στα σοβαρά; Γιατί όταν πρόκειται για θέματα υγείας, δεν θα πρέπει να παίρνουμε τίποτα στην πλάκα. Όλοι πρέπει να μάθουν την ιστορία του Anthony Fiore, ενός νεαρού αγοριού που η οικογένειά του έμαθε από πρώτο χέρι τους πιθανούς κινδύνους από αυτές τις βούρτσες.

Η οικογένειά του, όπως και πολλές άλλες, ήταν πολύ ενθουσιασμένη που ήρθε η άνοιξη. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν το πρώτο μπάρμπεκιου της χρονιάς! Πριν ξεκινήσουν, η μητέρα του Anthony, Nadia, καθάρισε γρήγορα το μπάρμπεκιου με την βούρτσα τους και σε χρόνο μηδέν ήταν έτοιμο για να ψηθούν τα μπιφτέκια.

Μετά από μερικές μπουκιές όμως, ο μικρός Anthony ένιωσε μία ενόχληση στον λαιμό του που γρήγορα μετατράπηκε σε έντονο πόνο. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο πόνος του χειροτέρευε και έτσι μετέφεραν τον γιο τους στα επείγοντα.

Αυτό που συνέβη μετά ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της οικογένειας.

Του έκαναν ακτινογραφία και κατάλαβαν την πηγή του πόνου του: ένα μικρό κομμάτι από την βούρτσα είχε καρφωθεί στον λαιμό του. Κατάλαβαν πως προερχόταν από την βούρτσα και είχε κολλήσει πάνω στο μπιφτέκι του.

Το χειρότερο ήταν πως εάν είχε προχωρήσει το σύρμα παρακάτω, θα μπορούσε να τρυπήσει τα όργανά του, οδηγώντας τον σε πολύ σοβαρές επιπλοκές. Οι γιατροί γρήγορα τον έβαλαν στο χειρουργείο για να σώσουν την κατάσταση πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Ευτυχώς, η επέμβαση ήταν επιτυχής. Αλλά η ιστορία του δεν τελείωσε εκεί.

Μερικές μέρες μετά την επέμβαση, ο Anthony έπαθε μία σοβαρή μόλυνση από το βρώμικο σύρμα. Χρειάστηκε πολύ βαριά αντιβιωτικά και πολύ προσοχή αλλά ευτυχώς μετά από λίγο καιρό η μόλυνση είχε εξαφανιστεί. Τελικά μπορούσε να φύγει από το νοσοκομείο.

Αυτή η τρομακτική ιστορία ακούγεται πως είναι αρκετή απίθανη αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Οι γιατροί λένε πως τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν πιο συχνά από ότι νομίζουμε.

Γι’αυτό, εκτός από το να αλλάζουμε βούρτσα κάθε χρόνο, είναι επίσης σημαντικό να αγοράζουμε ποιοτικά εργαλεία. Υπάρχουν πολλών ειδών βούρτσες – όπως αυτά που είναι φτιαγμένα από νάιλον ή πέτρες – τα οποία δεν αποτελούν κίνδυνο. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ίδια βούρτσα, να σιγουρεύετε πως η επιφάνεια είναι καθαρή μετά το καθάρισμα.

Εσείς γνωρίζατε αυτή την απειλή;









Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου