Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 22, 2017

Ταϊλάνδη: Η αστυνομία συνέλαβε...λαθρέμπορο σπέρματος



Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε έναν άνδρα που επιχειρούσε να περάσει έξι φιαλίδια ανθρώπινου σπέρματος στο Λάος, όπως αναφέρει το BBC.

Οι αρχές βρήκαν ένα δοχείο αζώτου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα φιαλίδια, στην τσάντα του άνδρα, ενώ περνούσε τα σύνορα στην πόλη Νονγκ Χάι στη βόρεια Ταϊλάνδη. Η αστυνομία ανέφερε πως ο άνδρας ομολόγησε ότι το σπέρμα προοριζόταν για μια κλινική γονιμότητας στη πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάνε.

Στο Λάος έχει σημειωθεί «έκρηξη» στην «αγορά» της παρένθετης μητρότητας, αφού η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη απαγόρευσαν την πρακτική.

Το σπέρμα προερχόταν από Κινέζους και Βιετναμέζους άνδρες, ανέφερε η αστυνομία. Ο λαθρέμπορος, πολίτης της Ταϊλάνδης, είπε στην αστυνομία πως είχε πραγματοποιήσει 12 παρόμοια ταξίδια μέσα στο περασμένο έτος, κατά τα οποία μάζευε σπέρμα από κλινικές της Μπανγκόκ και το μετέφερε στην κλινική στο Λάος, ανέφερε η εφημερίδα The Bangkok Post. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε πραγματοποιήσει σειρά παραδόσεων σε νοσοκομείο στην Καμπότζη.

Το 2015 η Ταϊλάνδη απαγόρευσε στους ξένους να πληρώνουν γυναίκες στην Ταϊλάνδη για να γίνουν παρένθετες μητέρες, μετά από μια σειρά σκανδάλων που συγκλόνισαν την άλλοτε ανθούσα βιομηχανία. Η Καμπότζη ακολούθησε με πλήρη απαγόρευση πέρυσι.

Αυτό συνέπεσε με αύξηση των περιστατικών παρένθετης μητρότητας που συνδέονταν με το Λάος και των κλινικών γονιμότητας, ανέφερε το AFP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου