Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 20, 2017

Ο Κιμ μας δείχνει πώς θα κονιορτοποιήσει τις ΗΠΑ

Ένα βίντεο που έπαιξε σε διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασε μια προσομοίωση απόλυτης καταστροφής του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου (Vid)


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσπάθησε να δείξει στον πλανήτη τι θα γίνει αν... πατήσει το κουμπί. Εξαιρετικά τεταμένο το κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας



Υπό τους ήχους της χορωδίας "Korean State Merited Chorus" και με τις επευφημίες του κοινού, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο προσομοίωσης ενός "Γ' Παγκοσμίου Πολέμου", σε μια τελετή που παρακολούθησε περιχαρής ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στα πλάνα απεικονίζεται μία υποτιθέμενη πυρηνική βόμβα που χτύπα πόλη των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το Reuters, η Β. Κορέα προσπάθησε να δείξει τι μπορεί να κάνει ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος από εκείνους που ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεση της.

Το βίντεο που προβλήθηκε από την δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 105 χρόνων από την γέννηση του παππού του Κιμ Γιονκ Ουν, Κιμ Ιλ Σουνγκ, είναι η απάντηση του ηγέτη του κράτους στις κινήσεις του Τραμπ ο οποίος έστειλε την αρμάδα του ανοιχτά της Β. Κορέας.



Επίσης, τα κρατικά ΜΜΕ στην Πιονγιάνγκ προειδοποιούν σήμερα τους Αμερικανούς να "μην παίζουν με τη φωτιά", τονίζοντας ότι ο στρατός του καθεστώτος είναι έτοιμος για ένα "δυναμικό προληπτικό πλήγμα".
Kim Jong-un has threatened the US with a 'super-mighty preemptive strike' and warned America: 'Don't mess with us'
Την ίδια ώρα, ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του αναζητά τρόπους προκειμένου να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της.




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει σκληρή πολιτική γραμμή κατά του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Κίνας και προχωρεί στην ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος του, παραβιάζοντας τις αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ έχει απειλήσει με καταστροφή τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, αλλά και τις ΗΠΑ, ενώ φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει την επιθετική ρητορική της, παρά την αποτυχημένη πυραυλικής εκτόξευση που επιχείρησε το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς που πραγματοποιεί διπλωματική περιοδεία στην Ασία έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι "η εποχή της στρατηγικής υπομονής" για τις ΗΠΑ, στο θέμα της Βόρειας Κορέας, έχει τελειώσει.






(AP Photo/Lee Jin-man)

Σημειώνεται, πως σήμερα Πέμπτη, η Ρωσία ενίσχυσε τα στρατεύματα της στη γραμμή συνόρων με τη Βόρεια Κορέα, ενώ η Κίνα έχει στείλει 150,000 στρατιώτες στα δικά της σύνορα. Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που θα δεχόταν προσφυγικό πληθυσμό από τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, αν ξεσπούσε νέα πολεμική σύρραξη με το νότιο τμήμα της χερσονήσου. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού, Alexander Gordeyev, δεν έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο κινητοποίησης των στρατευμάτων, ενώ αρκέστηκε να δηλώσει πως επρόκειτο για μια "προληπτική ενέργεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου