Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 18, 2017

Ο γητευτής των αλόγων: Ο μοναδικός χειροπράκτης ζώων στην Ελλάδα!


Ώρα μία το μεσημέρι στον Ιππικό όμιλο του Αμαρουσίου. Ο Σταύρος Σκαρπαθάκης φτάνει βιαστικός γιατί τον περιμένουν δύο πανύψηλες ,πανέμορφες κούκλες.
Η Νίκη και η Νταϊάνα. Είναι δύο αγωνιστικά άλογα που έχουν κάποιον πόνο και ο Δρ. Χειροπρακτικής ειδοποιήθηκε να έρθει να τις θεραπεύσει. Τις πλησιάζει με απαλές κινήσεις, τις αγγίζει και τους ψιθυρίζει στο αυτί: “Τι είναι κούκλα μου; πονάς ; μην φοβάσαι; θα σε κάνω καλά”.

Τα ζώα ηρεμούν και αφήνονται στα χέρια του. Θα ψηλαφίσει την σπονδυλική τους στήλη, θα κοιτάξει τα δόντια τους, τα πέταλά τους. τους μύες τους. Θα παρατηρήσει πως περπατούν και πως στέκονται για να καταλάβει τι χρειάζεται να κάνει….



Ο Σταύρος Σκαρπαθάκης είναι ο μόνος χειροπράκτης ζώων της Ελλάδας. Ο ίδιος μυήθηκε στην φιλοσοφία της χειροπρακτικής από το οικογενειακό του περιβάλλον. Δεν έμεινε όμως εκεί. Πήγε στην Αμερική και σπούδασε στο πρώτο πανεπιστήμιο χειροπρακτικής στον κόσμο Palmer ενώ έκανε και μεταπτυχιακό στην Αγγλία πάνω στην κτηνιατρική χειροπρακτική. “ Ο λόγος που επέλεξα αυτήν την ειδικότητα είναι σαφώς η αγάπη μου για τα ζώα. Τα άλογα, τα σκυλιά, τις γάτες” λέει στο koolnews.gr. “ Έχοντας δει τα θαύματα της χειροπρακτικής στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα σκέφτηκα ότι δεν θα πρεπε να στερήσουμε το δικαίωμα στο θαύμα από τα ζώα”.

Ο νεαρός χειροπράκτης λατρεύει να μιλά για την δουλειά του. Του αρέσει να εξηγεί με απλά λόγια πως η λειτουργία του σώματος των ανθρώπων και των ζώων βασίζεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα που αποτελείται από τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και πως ο νωτιαίος μυελός προστατεύεται από την σπονδυλική στήλη. “Εμένα δουλειά μου είναι να βρίσκω σε ποιο σημείο οι σπονδυλικές αρθρώσεις είναι μερικώς παρεκτοπισμένες ή αλλιώς υπεξαθρημένες και μόλις βρω σε ποιο σημείο έχουν υπερεξαρθρωθεί καλούμαι να τις ανατάξω στην φυσιολογική τους θέση.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η φύση γιατί μέσα σε κάθε οργανισμό βρίσκεται ο γιατρός του” λέει χαμογελώντας. “Εδώ βλέπω άλογα εμποδίων. Αυτά επειδή πηδούν εμπόδια και προσγειώνονται με τα μπροστινά τους πόδια συχνά εμφανίζουν αρθρίτιδα επειδή οι συγκεκριμένες αρθρώσεις υπερλειτουργούν και τραυματίζονται. Θα ψάξω να βρω σε ποιο σημείο στην σπονδυλική στήλη υπάρχει πίεση σε νευρικό ιστό από σπόνδυλο που χει παρεκτοπιστεί και θα τον επαναφέρω στην φυσιολογική του θέση”.



Όσο μας μιλάει δεν σταματά να χαϊδεύει τις δύο φοράδες και να να τις ψιθυρίζει παρηγορητικά λόγια. Φαίνεται πως επικοινωνεί μαζί τους. Τον ρωτάμε πως είναι η δουλειά με τα ζώα: “Άλλοτε εύκολη και άλλοτε δύσκολη. Δεν είναι πάντα το ίδιο. Γιατί δεν έχουν όλα τα ζώα τον ίδιο χαρακτήρα. Καθένα είναι μοναδικό. Έτσι σε καθένα χρησιμοποιώ διαφορετική μέθοδο. Τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα όταν χτίζεις μία γέφυρα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με τα ζώα.

Το άλογο είναι εδώ για να μου δείξει το πρόβλημα που έχει. Δεν μιλάει αλλά εκφράζεται κι εγώ έχω κάποιες τεχνικές με βοηθούν να καταλάβω πως μπορώ να τα ανακουφίσω. Δεν τους μιλάω μόνο εγώ! Και αυτά μου μιλάνε… Με το που θα έφτασα εδώ στον Ιππικό Όμιλο το άλογο κατάλαβε ότι ήρθα για να το βοηθήσω και να το θεραπεύσω. Βάσει της κβαντικής φυσικής. Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο ή αστείο αλλά οι άνθρωποι που έχουν σχέση με τα ζώα αναπτύσσουν μαζί τους κώδικες επικοινωνίας. Αναλόγως λοιπόν με το τι ακούω από αυτά τους μιλάω και συζητάμε ώσπου να τελειώσω την δουλειά μου. Στα ζώα το αποτέλεσμα της δουλειάς μου είναι πιο θεαματικό γιατί τα ζώα δεν υποβάλλονται, δεν υπάρχει το φαινόμενο placebo δεν μπορείς να τα κοροϊδέψεις.”

Όσο περνάει ο καιρός και η χειροπρακτική γίνεται της μόδας ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ιδιοκτήτες ζώων προσφέρουν στα ζώα τους την θεραπεία μέσω της χειροπρακτικής. Απέχουμε ακόμη πολύ βέβαια από την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου σε άλλες χώρες όπως η Αμερική, η Γερμανία και η Αγγλία.

Ο Σταύρος Καρπαθάκης έχει το γραφείο του στη Βούλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου