Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 17, 2017

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης εμφανίστηκε με τατού και μπουστάκι



Οι αρχές της Ταϊλάνδης ζήτησαν να "κατέβουν" οι εικόνες από τα social media, αλλά ήταν ήδη αργά. Το προφίλ του εκκεντρικού βασιλιά (Vids)


Ο βασιλιάς Maha Vajiralongkorn της Ταϊλάνδης εμφανίστηκε να κυκλοφορεί δημοσίως σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου φορώντας γυναικείο crop top και αναδεικνύοντας σε κοινή θέα, τα ημιμόνιμα, τατουάζ του. Ο Vajiralongkorn έγινε βασιλιάς τον περασμένο Δεκέμβρη, διαδεχόμενος τον πατέρα του, King Bhumibol Adulyadej ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος μονάρχης στον πλανήτη. Στα νέα, επίμαχα πλάνα εμφανίζεται μαζί με μια γυναίκα που ήταν ντυμένη με παρόμοια ρούχα.

Under strict lese-majeste laws in Thailand, people can be jailed for up to 15 years for sharing material which is insulting to the monarchy

Η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από τους υπεύθυνους του Facebook να διαγράψουν τα πλάνα που διέρρευσαν μέσω του δικτύου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ωστόσο το επίμαχο βίντεο είχε ήδη αναδημοσιευτεί σε όλα τα social media καθώς και στα μεγάλα Μέσα του εξωτερικού. Για την ακρίβεια, τα πλάνα αναρτήθηκαν από τον Somsak Jeamteerasakul, έναν Ταϊλανδό καθηγητή ιστορίας που αντιμάχεται της μοναρχίας στη χώρα του. Τα πλάνα χρονολογούνται από τις 10 Ιουνίου του 2016, μήνες πριν γίνει επισήμως βασιλιάς ο Vajiralongkorn, αλλά τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα.




Σύμφωνα με την Daily Mail, σεβόμενος τη νομοθεσία της χώρας, ο ιστότοπος "μπλόκαρε" το βίντεο στη συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο για τη διαρροή.

Οι ταϊλανδέζικες αρχές αποφάσισαν πλέον να κινηθούν νομικά κατά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και αναμένεται άγρια κόντρα. Σημειώνεται πως στην Ταΐλάνδη, η διακωμώδηση του βασιλιά είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 15 μέχρι και 30 χρόνια.

Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω ηγεμόνας προβαίνει σε τέτοιες εμφανίσεις. Στο παρελθόν, πριν γίνει βασιλιάς συνήθιζε να ντύνεται με ανάλογο τρόπο, προσπαθώντας να παραμείνει ινκόγνιτο, ή όταν πίστευε ότι δεν τον "πιάνουν" οι κάμερες.

Καρέ που "ξέφυγαν", παρακάτω, και πάλι από παλαιότερη άφιξη του στο Μόναχο:










Ο "Βασιλιάς Κλόουν"

Γεννημένος το 1952 έλαβε μόρφωση σε βρετανικά σχολεία και στη συνέχεια φοίτησε στο Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο της Αυστραλίας. Λατρεύει τα αεροπλάνα, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις γυναίκες. Όπως γράφουν οι New York Times οι αναρίθμητες αγαπημένες είναι μία βασιλική παράδοση στην Ταϊλάνδη. Άλλωστε, ο προπάππους του Βατζιραλονγκόρν, βασιλιάς Ράμα ο Πέμπτος, είχε πάνω από 150 συζύγους και συντρόφους.

Ο 64χρονος εκκεντρικός βασιλιάς έχει κάνει τρεις γάμους και έχει επτά παιδιά. Μία εκ των συζύγων του, ήταν η ηθοποιός Yuvadhida Polpraserth με την οποία απέκτησε τρεις γιους και μία κόρη. Η ηθοποιός έφυγε μαζί με τα παιδιά της για να ζήσει στη Βρετανία μετά τον χωρισμό της, και ο Vajiralongkorn ανήρτησε αφίσες έξω από το παλάτι και σε όλη τη χώρα, κατηγορώντας τη για μοιχεία και απαγωγή των παιδιών.






Ακόμη, είχε έναν σκύλο ονόματι Foo Foo στον οποίο είχε δώσει τον βαθμό του αντιπτεράρχου. Όταν πέθανε ο Foo Foo πριν από ένα χρόνο, διοργάνωσε μια τετραήμερη βουδιστική τελετή προς τιμή του.

Παρακάτω απεικονίζεται σε πάρτι το 2005 μαζί με την τότε γυναίκα του και τον FuFu. Η γυμνή εμφάνιση της βασίλισσας, είχε και τότε προκαλέσει σάλο στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.



Ο βασιλιάς είχε χωρίσει τη Srirasmi η οποία εξορίστηκε από τη χώρα, ενώ οι γονείς της φυλακίστηκαν για δύο χρόνια καθώς θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την κυκλοφορία των παραπάνω πλάνων στα διεθνή media.

Με τη Srirasmi και τον αντιπτέραρχο Foo Foo:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου