Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 20, 2017

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η «ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ» – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Το μεγαλύτερο μεσαιωνικό έγγραφο που έχει διασωθεί.

Tο Codex Gigas είναι το μεγαλύτερο μεσαιωνικό
έγγραφο, που έχει διασωθεί, με 22 εκατ. πάχος και 92 εκατ. ύψος.

Πίσω από αυτό το γιγάντιο βιβλίο κρύβεται ένα μεγάλο μυστήριο. Πως γράφτηκε και από ποιον και τι θέση έχει μια εικόνα του Διαβόλου ανάμεσα στις σελίδες του.

Οι πληροφορίες για τη δημιουργία της «Βίβλου» χάνονται στο πέρασμα του χρόνου. Ο θρύλος λέει πως ένας και μόνο μοναχός να το γράψει μέσα σε μια μόνο μέρα.


Ολα ξεκίνησαν, όταν ο άνδρας παραβίασε τους κανόνες του μοναστηριού και καταδικάστηκε σε θάνατο. Οι υπόλοιποι μοναχοί αποφάσισαν πως το τέλος που του ταίριαζε ήταν να χτιστεί ζωντανός σε ένα τοίχο.


Ο μοναχός θέλοντας να αποφύγει την καταδίκη υποσχέθηκε πως θα γράψει ένα βιβλίο που περιλαμβάνει όλη την ανθρώπινη γνώση και οι μοναχοί το δέχτηκαν.

Ο μοναχός ξεκίνησε να το γράφει και οι ώρες περνούσαν. Με το χρόνο να κυλά κατά του και βλέποντας πως δεν είναι εφικτό ζήτησε την βοήθεια του Εωσφόρου.

Δίνοντας ως αντάλλαγμα την ψυχή του, ο Διάβολος όχι μόνο τον βοήθησε αλλά σχεδίασε και τη μορφή του στη «Βίβλο» για να μείνει εκεί για πάντα.

Σε παλιότερο δημοσίευμα του National Geografic, ο παλαιογράφος Michael Gullick επιβεβαίωσε πως ένας μόνο άνθρωπος είχε γράψει το χειρόγραφο. Σε μια προσπάθεια απομίμησης της καλλιγραφίας του αποδείχθηκε πως για την ολοκλήρωση του όχι μόνο δεν θα έφτανε μία μέρα αλλά θα χρειάζονταν πέντε ολόκληρα χρόνια.

Η «Βίβλος του Διαβόλου» περιέχει ολόκληρη την Βίβλο και πέντε μακροσκελή κείμενα. Αρχίζει με την Παλαιά Διαθήκη, ακολουθούν τα έργα του Φλάβιου Ιώσηπου και τελειώνει με την Καινή Διαθήκη και το έργο «Χρονικά των Βοημών» από τον Κοσμά τον εκ Πράγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου