Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 19, 2017

Γιατί στο καλό υπογράφουμε αυτά τα ψηφίσματα;

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,
Θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι. Παρόλο που είμαι o ιδρυτής του Avaaz, δεν υπογράφω πολλά ψηφίσματα.

Σκέφτομαι «ΟΚ. Και τι διαφορά έχει μια υπογραφή παραπάνω;», γιατί θεωρώ ότι έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω, όπως το να βοηθάω τα ψηφίσματά μας να παραδίδονται δυναμικά στους αρμόδιους.

Αλήθεια όμως! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που δε σκεφτόμαστε όλοι έτσι. Γιατί όντως η 1.137.450ή υπογραφή από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά οι 1 εκατ. υπογραφές μαζί σίγουρα μπορούν. Και αυτό το 1 εκατ. υπογραφές αντιπροσωπεύει 1 εκατ. ανθρώπους που ελπίζουμε, πιστεύουμε και παίρνουμε θέση. Βάζοντας ο καθένας μας το λιθαράκι του για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Χωρίς τους ανθρώπους που κάνουν αυτήν την προσωπική επιλογή, το κίνημά μας δε θα υπήρχε.

Η ζωή είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα: Ο καθένας μας θα μπορούσε να κλέψει τη σειρά κάποιου στην ουρά ή να μην ψηφίσει ή να πει παραμύθια στη φορολογική του δήλωση ή να αδιαφορήσει για ένα γείτονα που χρειάζεται βοήθεια. Αλλά δεν το κάνουμε. Γιατί;

Γιατί έτσι είμαστε. Γιατί αυτό είναι το σωστό. Γιατί μάθαμε να αγαπάμε και να βοηθάμε. Γιατί ξέρουμε πόσο άσχημος θα ήταν ο κόσμος αν κανένας δεν έκανε αυτό που πρέπει.

Πάντα ένοιωθα δέος για το ήθος των ανθρώπων αυτού του κινήματος. Και κάθε μέρα μαθαίνω αμέτρητα πράγματα από όλους σας. Κι όταν συλλογίζομαι «Γιατί υπογράφουμε;», η ερώτηση με παραπέμπει στη δική μου συμπεριφορά. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα υπογράφω περισσότερο. Για να είμαι μέρος αυτής της απλής πράξης που μας φέρνει κοντά ως ανθρώπους μέσα από την ελπίδα, την αλληλεγγύη και την πολύτιμη δύναμη που αποκτάμε μόνο όταν είμαστε όλοι και όλες ενωμένοι.

Πάτα παρακάτω για να δεις το παγκόσμιο, πολύγλωσσο ζωντανό chat του κινήματός μας και μοιράσου κι εσύ τους λόγους που υπογράφεις (στέλνεις email, κοινοποιείς, στηρίζεις, διαδηλώνεις). Αυτή η εποχή, απαιτεί απ’ όλους μας να βγούμε μπροστά και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχουν οι κοινότητές μας και ο κόσμος μας -- ας εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη:

Γιατί υπογράφουμε;

Ξέρω ότι πολλοί από εμάς συγκινούμαστε όταν βλέπουμε σε ένα ψήφισμα τη λίστα με τα ονόματα να πέφτουν βροχή. Κι εγώ συγκινούμαι. Ψάξε και θα δεις και το δικό μου όνομα εκεί.

Με ευγνωμοσύνη για αυτό το πανέμορφο κίνημα,
Ricken και η ομάδα

Υ.Γ. Εννοείται πως τα ψηφίσματα είναι απλά η αρχή των εκστρατειών μας. Το Avaaz οργανώνει μερικές από τις πιο πετυχημένες εκστρατείες στον κόσμο, με στρατηγική, αποφασιστικότητα και επιμονή! Το ξέρω πως πολλοί από εμάς, βλέπουμε μόνο την αρχή κάθε εκστρατείας. Ρίξε λοιπόν μια ματιά στη σελίδα με τις επιτυχίες μας για να δεις και το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου