Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Συνδικάτο ΟΤΑ: Πανελλαδική συγκέντρωση συμβασιούχων αύριο -Διασπαστική στάση από ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος την Πέμπτη 18 Μάη στη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το τέλος του
ωραρίου, αλλά και να δώσουν δυναμική μαχητική παρουσία στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, απεύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αττικής, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Ο ίδιος άσκησε σφοδρή κριτική στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Επιτέθηκε στους δημάρχους που απολύουν συμβασιούχους, ενώ κατηγόρησε την ΠΟΕ-ΟΤΑ για διασπαστικές κινήσεις, αφού όπως είπε «αρνήθηκε να στηρίξει το αυριανό συλλαληρήριο».

Συγκεκριμένα στην ομιλία του, υπογράμμισε:

«Την προηγουμένη βδομάδα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε σε μια απόφαση-κόλαφο για τους συναδέλφους συμβασιούχους που χωρίζεται σε τρία σκέλη.

Το πρώτο σκέλος βγάζει παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων.

Το δεύτερο σκέλος καλεί τους επιτρόπους να σταματήσουν να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής.

Και το τρίτο καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους να επιστρέψουν όλους τους μισθούς που έλαβαν από την παράταση και μετά. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν στους δήμους με παράταση για μεγαλύτερο διάστημα των 24 μηνών.

Τους καταγγέλλουμε, είναι απαράδεκτοι.

Χθες πραγματοποιήσαμε μαζική, μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου με 3ωρη συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης δηλώσαμε στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και με τους δύο υπουργούς το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως υποταγμένη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που επιζητούν είναι να πάρουν τη συναίνεσή μας, τη συγκατάθεσή μας για τη νέα βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν. Είχαν το θράσος να μας πουν ότι προέχουν να περάσουν τα μέτρα και η αξιολόγηση με τους θεσμούς και μετά θα δούμε το πώς θα τακτοποιηθεί ένα κομμάτι που είναι “μακροχρόνιοι” συμβασιούχοι. Και αυτό δεν θα πιάσει όλους. Αποκρύπτοντας από τους εργαζόμενους ότι το πέρασμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι αυτό που φέρνει απολύσεις.

Τους καταγγέλλουμε. Ένας είναι ο σκοπός και ο στόχος τους, το πώς θα μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, θέλουν να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, να τις υποβαθμίσουν ουσιαστικά προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Άλλωστε η υπουργός Γεροβασίλη μας το δήλωσε ευθαρσώς. Κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να δοθούν στους επιχειρηματίες η καθαριότητα, η φύλαξη, αλλά και η σίτιση. Γι’ αυτό και έχουν αφήσει αλώβητη όλη την αντεργατική νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην ίδια ρότα κινείται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική των κυβερνήσεων. Συναγωνίζονται με την κυβέρνηση στο ποιος θα υλοποιήσει πιο άμεσα την αντεργατική πολιτική. Παρέα μαζί με την κυβέρνηση κατάντησαν τους δήμους σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς λεηλάτησης του λαϊκού εισοδήματος.

Καμιά εμπιστοσύνη και στις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στη χτεσινή πρότασή μας στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ για να ενισχύσουν την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση, αυτοί για ακόμα μια φορά επέλεξαν τη διάσπαση. Έβαλαν κινητοποίηση μια άλλη την επόμενη βδομάδα. Είναι βέβαια και αυτοί που μέχρι και σήμερα και παρά τη λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης και των δημάρχων εξακολουθούν να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους. είναι οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσαν σε κινητοποιήσεις στήριξης της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση. Απαιτούμε να σταματήσει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει τους συναδέλφους. Εδώ και τώρα να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους οι υπηρεσίες των δήμων δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μας στηρίξουν γιατί μας αφορά όλους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος την Πέμπτη 18 Μάη στη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου, αλλά και να δώσουν δυναμική μαχητική παρουσία στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου