Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 20, 2017

Δεν άνοιξαν τα αλεξίπτωτα και έσκασαν σαν καρπούζια στο έδαφος (VIDEO)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μια στρατιωτική άσκηση που πάει στραβά μπορεί να είναι κάτι πολύ δυσάρεστο, αν υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής, ή κάτι απίστευτα αστείο, όταν απλώς βλέπεις τεράστια τζιπ να πέφτουν
ανεξέλεγκτα από τον ουρανό.



Στη δεύτερη κατηγορία εμπίπτει το τριπλό ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια της νατοϊκής άσκησης Saber Junction 16, στην περιοχή Hohenfels της Γερμανίας τον περασμένο Απρίλιο, αφού ο μόνος που τραυματίστηκε ήταν ο… εγωισμός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Εκείνη την ημέρα αμερικανικά μεταγωγικά C-130 έριξαν από τον ουρανό περίπου 150 βαριά «πακέτα» με οχήματα, οπλισμό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.


Στα περισσότερα τα αλεξίπτωτα άνοιξαν κανονικά κι έτσι προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο έδαφος. Όχι όμως και σε τρία τζιπ Humvee. Στην περίπτωσή τους τα τέσσερα αλεξίπτωτα δεν άνοιξαν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να γλιστρήσουν από την πλατφόρμα στην οποία πατούσαν και να πέσουν ανεξέλεγκτα στο έδαφος. Και μπορεί ένα Humvee να αντέχει πολλά, αλλά όχι και την ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.

Ευτυχώς κάποιοι από τους στρατιώτες που παρακολουθούσαν την άσκηση από το έδαφος μάλλον περίμεναν ότι όλο και κάτι περίεργο θα συνέβαινε, οπότε κατέγραψαν τα πάντα σε κάμερα. Και πέρα από το εντυπωσιακό εφέ των Humvee που σκάνε στο έδαφος, ενδιαφέρον έχουν τα γέλια και τα επιφωνήματα των στρατιωτών, οι οποίοι ακούγονται να απολαμβάνουν πάρα πολύ το θέαμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου