Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 19, 2017

ΥΠΕΣ: Αναζητούμε λύση για δεδουλευμένα, παραμονή συμβασιούχων -Αύριο συνάντηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ



Έληξε, η κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ, πλην της ΔΑΚΕ. Οι συνδικαλιστές παρότι απαίτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού δεν βρισκόταν στο υπουργείο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως τους ενημέρωσε ο κ. Πουλάκης. Το «ραντεβού» με τον κ. Σκουρλέτη κλείστηκε για αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Στην συνάντηση με τον κ. Πουλάκη, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, κάλεσε τον ΓΓ του υπουργείου, να αποσαφηνίσει τις θέσεις της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους.

Ο κ. Πουλάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αναζητούμε την καλύτερη δυνατή πολιτική λύση, εντός των Συνταγματικών και νομικών πλαισίων. Μια λύση που θα διασφαλίζει ότι οι συμβασιούχοι θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους και θα παραμείνουν στην εργασία τους».

Ουσιαστικά ο κ. Πουλάκης, επανέλαβε τις αρχικές θέσεις του ΥΠΕΣ, οι οποίες κοινοποιήθηκαν από το προηγούμενο Σάββατο.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, χαρακτήρισαν «γενικόλογες» τις αναφορές του κ. Πουλάκη, αφού όπως σημείωναν, αφορούν, εκτός του ότι τέτοιες υποσχέσεις έχουν ακουσει και στο παρελθόν αλλά δεν έχουν δει συγεκριμένο σχέδιο, αφορά μόνο την πληρωμή των δεδουλευμένων και, πιθανόν, την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων μέχρι τις 31/12/2017, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων, χωρίς, μάλιστα, να διευκρινίζεται αν αυτό αφορά και τα 24μην, και σημειώνουν: «Ό,τι δεν απαντά στο βασικό αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου εργασιακή σχέση».

Οι συνδικαλιστές, όπως σημείωναν, θα περιμένουν την αυριανή συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη και αφού ακούσουν τις θέσεις του υπουργού, θα διαμορφώσουν την στάση τους αλλά και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου