Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 19, 2017

ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΜΡΑΝ. ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, τα δυτικά εταιρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μαζί με τα δικά μας παρέλασαν βίντεο ενός νεαρού αγοριού της Συρίας, που δήθεν τραυματίστηκε με έκρηξη και υποτίθεται ότι σώθηκε από τα λευκά κράνη.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάστηκε ως απόδειξη της «σκληρότητας του Assad» και του «αδιάκριτου βομβαρδισμού των πολιτών» καθώς και του ηρωισμού των Λευκών Κρανών.

Δείτε το βίντεο…



Η εικόνα του αγοριού, φαινομενικά τραυματισμένη σε κάποιο είδος βομβιστικής επίθεσης, καθιστό σε μια πορτοκαλί καρέκλα στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου, κηλίδες αίματος στο πρόσωπό του και καλυμμένες με σκόνη από ραγισμένο σκυρόδεμα έρχεται επίσης σε μορφή βίντεο, υλικό που διαρκεί Περίπου δύο λεπτά, δείχνοντας ότι το αγόρι μεταφέρθηκε σε ένα άρτια εξοπλισμένο ασθενοφόρο (με εγγλιζικη γραφή σε κάποιο μέρος του εξοπλισμού). Η ιστορία του παιδιού συνοδεύτηκε επίσης από ιστορίες από «ακτιβιστές» στο ανατολικό Αλέππο που επικαλούνταν τα εγκλήματα της συριακής κυβέρνησης και την τρομακτική κατάσταση στην περιοχή.

Ήταν αρκετά σαφές ότι το παιδί χρησιμοποιήθηκε ως στημένο σκηνικό. Αφού περάσθηκε στους ιατρικούς «συνοδούς», ο μικρός Omran τοποθετήθηκε σε μια πορτοκαλί καρέκλα απέναντι από την κάμερα και αμέσως τον άφησαν μόνο του. Δεν υποβλήθηκε σε θεραπεία, κανένας άλλος δεν μπήκε ξανά στο ασθενοφόρο και κανείς δεν ήταν ακόμη στο όχημα μαζί του. Αντ ‘αυτού, αφέθηκε να αντιμετωπίσει τους «ακτιβιστές» έξω από το όχημα και τις κάμερες τους για κάτι που μοιάζει πάρα πολύ καιρό για να είναι κάτι άλλο από μια φωτογραφία για τους «ακτιβιστές» που τον βιντεοσκοπούν.

Ενώ το δυτικό κοινό μαστίζεται σε μια ανησυχία για ένα παιδί, που στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ τραυματιστεί , ήταν σε θέση να αγνοήσει εντελώς τις χιλιάδες παιδιών που δολοφονήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και τους αντιπροσώπους τους στην ίδια χώρα. Παρόλα αυτά, ο μικρός Omran ήταν παράδεισος μπροστά στα δυτικά ακροατήρια ως ένα ατυχές μικρό εργαλείο προπαγάνδας, μέρος ενός παιχνιδιού όπου οι άλλοι ηθοποιοί ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που σκοτωνουν αποκεφαλίζοντας μικρά παιδιά και τώρα το παίζουν φωτογράφοι!

Ωστόσο, μετά από σχεδόν ένα χρόνο να έχει περάσει, ο μικρός Omran είναι εντάξει, ζωντανός με τους γονείς του στο Χαλέπι και η ζωή του έχει επιστρέψει στη σχετική κανονικότητα. Ωστόσο, οι γονείς του μιλάνε τώρα για το τι συνέβη με το παιδί τους και πώς χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες ως σκηνικό στήριγμα για την προπαγάνδα τους.

Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο σύντομο βίντεο, που δείχνει ότι τόσο ο Omran όσο και ο πατέρας του, Abu Ali, αποκαλύπτουν όχι μόνο ότι ο Omran χρησιμοποιείθηκε ως σκηνοθετημένο θύμα από τρομοκράτες τζιχαντιστές αλλά ότι του ίδιου του προσφέραν χρήματα για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το αγόρι για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Ο Αμπού Αλί αρνήθηκε να πάρει τα χρήματα που του προσφέαν και αντ ‘αυτού έκανε ό, τι μπορούσε να αρνηθεί να χρησιμοποιηθεί ξανά το παιδί του απο τους αποκεφαλιστές τρομοκράτες των Λευκών Κρανών του «ανθρωπιστικού» προσώπου της Αλ Νούσρα (Αλ Καϊντα της συρίας).

Ακολουθεί το βίντεο και το αντίγραφο της συνέντευξης.

Πατέρας: Ποιο είναι το όνομά σου; [Προς το αγόρι]

Αγόρι: Omran Daqneesh

Πατέρας: Omran, έλα σε μένα. . . . Ευχαριστώ τους ανθρώπους ήρωες του Συριακού στρατού και τον ηγέτη Άσαντ, που επιστρέψαμε στο σπίτι μας και το σπίτι μας δεν είναι κατεστραμμένο. Και τώρα ζούμε στο σπίτι μας και πηγαίνω στην δουλειά και έρχομαι κάθε μέρα. Όλα είναι ωραία και η ζωή μας είναι πολύ φυσιολογική.

Δημοσιογράφος: Αμπού Αλί, εν συντομία, πείτε μας τι συνέβη όταν βρισκόσασταν στην ελεγχόμενη περιοχή των ανταρτών και πώς εκμεταλλεύτηκαν τη φωτογραφία του Omran για να δαιμονοποιήσουν το συριακό στρατό.

Πατέρας: Η ιστορία είναι γνωστή. Πήραν τις φωτογραφίες του και τις δημοσίευσαν και άρχισαν να διαπραγματεύονται με το αίμα του. Έκοψα τα μαλλιά του και άλλαξα το όνομά του, έτσι ώστε να μην μπορέσουν να συνεχίσουν και παρόλα αυτά συνέχισαν με τις ίδιες παλιές φωτογραφίες να εξακολουθούν να κάνουν προπαγάνδα κατά του Άσαντ και του Ηρωικού Συριακού Στρατού. Ευτυχώς, είμαστε εδώ και δεν έχουμε προβλήματα.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα κόμματα και οι ομάδες που προσπάθησαν να σας προσελκύσουν ώστε να μπορείτε να κάνετε συνεντεύξεις και να επιτεθείτε στη συριακή κυβέρνηση και τι σας προσφέραν;

Πατέρας: μου δόθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά από πολλά κόμματα και ομάδες. Κάποιοι με τη μορφή ενίσχυσης. Μερικά με τη μορφή δωρεών. Και από τον Mousa al-Omar με τον ανταρτικό ρεπόρτερ Abu al-Sheikh. Ήταν ο ενδιάμεσος, αλλά αρνήθηκα να πάρω χρήματα από αυτούς.

Δείτε το βίντεο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου