Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 10, 2017

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο. Ένας πραγματικός γίγαντας! (Βίντεο)



Άναυδοι έμειναν δύτες στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας, όταν «έπεσαν» πάνω σε έναν ορθαγορίσκο, το μεγαλύτερο ψάρι του κόσμου.Ωστόσο, όσο απόκοσμο φαίνεται το φεγγαρόψαρο, όπως το λέμε στην Ελλάδα, άλλο τόσο «μαγεύει» με τη σπάνια ομορφιά του, αλλά και με τις αγαθές προθέσεις του.


Ο φωτογράφος μάλιστα Miguel Pereira, ο οποίος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το γίγαντα των ωκεανών, γνωστό και ως Mola mola, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του που τον άφησε να τον απαθανατίσει, αλλά και για το γεγονός ότι δεν ενοχλήθηκε από την αδιάκριτη ανθρώπινη παρουσία.

Το φεγγαρόψαρο θεωρείται το μεγαλύτερο οστεώδες ψάρι στον κόσμο, καθώς είναι ικανό να φθάσει τα 5 μέτρα σε μήκος και τον έναν τόνο σε βάρος! Τριγυρνά, δε, σε ζεστά και τροπικά νερά, ενώ τρέφεται κυρίως με πλαγκτόν, χωρίς να αρνηθεί μέδουσες και μικρά ψάρια αν του προσφερθούν στο… βυθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου