Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Γκουακαμόλε, χούμους, τσιμιτσούρι και σος φυστικοβούτυρου: Φτιάξε τα πιο τέλεια ντιπ και σάλτσες!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φτιάξε νόστιμο ντιπ γκουακαμόλε, σάλτσα φιστικιού και τσιμιτσούρι αλλά και σούπερ υγιεινό χούμους για να συνοδεύσεις τα πιάτα σου.

Γκουάκαμόλε: Για την πιο απλή εκδοχή του γουακαμόλε με λίγα υλικά, βάζεις στο μπλέντερ ¼ αβοκάντο + 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού + 1 φέτα ντομάτα, 1 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο + 1 κουτ. της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο + αλάτι-πιπέρι).
Για μια παραδοσιακή μεξικάνικη παραλλαγή, δες το βίντεο



Χούμους: Για να φτιάξεις 6 μερίδες (1 1/2 κούπες)
Υλικά
250 γρ μαγειρεμένα ρεβύθια
60 ml χυμό λεμονιού
60 ml ταχίνι
30 ml ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι και 2-3 κουταλιές νερό (30 ml)
Μια πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάζεις ταχίνι και λεμόνι και χτυπάς για ένα λεπτό. Προσθέτεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και αλάτι και ανακατεύεις για 30 δεύτερα. Αφού στραγγίσεις, προσθέτεις και τα ρεβύθια και χτυπάς μέχρι να πάρεις ένα απαλό αποτέλεσμα. Αν το μείγμα είναι παχύρρευστο, ρίχνεις και το νερό μέσα, προσθέτεις αλάτι και πάπρικα.


Τσιμιτσούρι:
Η σάλτσα τσιμιτσούρι κατάγεται απο την Αργεντινή και συνοδεύει τέλεια όλα τα κρεατικά και τα ψάρια.
Υλικά:
1 κούπα μαϊντανό + κόλιαντρο
1/2 κουτ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
3 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/3 κούπα ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. γλ. χυμό λάιμ (ή λεμόνι)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1/4 κουτ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ και χτυπάμε έως ότου έχουμε μια λεία και παχύρευστη σώς.

Σος φυστικοβούτυρου


1 ρίζα φρέσκου τζίντζερ

1 σκελίδα σκίρδο

1/2 κούπα κρεμώδες φυστικοβούτυρο

2 κουταλιές σόγια σος

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη

Μισή κουταλιά του γλυκού κομματάκια κόκκινης πιπεριές

Εκτέλεση: Βάζεις στο μπλέντερ το σκόρδο, το τζίντζερ και τα κόβεις, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά κι αν το μείγμα είναι παχύρρευστο, προσθέτεις λίγο νερό. Η σος διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μέρες. Ξεπάγωσέ την πριν τη χρήση.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου