Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 19, 2017

Πού βρίσκονται τα Νησιά του Σολομώντα και τι παράξενο συμβαίνει εκεί;

Πού βρίσκονται τα Νησιά του Σολομώντα και τι παράξενο συμβαίνει εκεί;Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάπου στα μέσα του 16ου αιώνα ο Ισπανός εξερευνητής Alvaro de Mendana Y Neyra έβαλε πλώρη για αναζήτηση της μυθικής ηπείρου Terra Australis,
που φημολογούνταν ότι ήταν η χώρα των θρυλικών χρυσορυχείων του βασιλιά Σολομώντα. Η κατάληξη ήταν να ανακαλύψει το 1568 στα ανατολικά της Παπούα – Νέα Γουινέα ένα σύμπλεγμα από (σχεδόν) χίλια παρθένα νησιά. Αντικρίζοντας τους Μελανήσιους ιθαγενείς φορτωμένους με χρυσά κοσμήματα πίστεψε ότι βρήκε τον τόπο από όπου ο εμπορικός στόλος του Εβραίου βασιλιά μετέφερε χρυσό και πολύτιμους λίθους για την κατασκευή του ναού της Ιερουσαλήμ, δηλαδή τη βιβλική «Γη του Οφείρ ή Σωφείρα», κατά την Παλαιά Διαθήκη. Έτσι ο Mendana βάφτισε τη νησιωτική αλυσίδα Νησιά του Σολομώντα.

Όπως λέγεται, ψάχνοντας βρήκε λίγο χρυσάφι σε ένα από τα νησιά. Όμως οι Ισπανοί που αναζητούσαν με πάθος το πολύτιμο μέταλλο έφυγαν σύντομα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ. Ακολούθησαν επισκέψεις Γάλλων, Ολλανδών, Γερμανών και Άγγλων εξερευνητών, οι οποίοι έσπευσαν βαθιά στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό κυνηγώντας κάτι… άξιο ενδιαφέροντος.

Ακόμα και σήμερα στα απομακρυσμένα, αινιγματικά νησιά των ξανθών, σκουρόδερμων πρώην κανίβαλων συμβαίνουν πολλά παράξενα φαινόμενα. Γιατί άραγε ο τόπος συνδέθηκε με το όνομα του Εβραίου βασιλιά και τι είδους μυστικά κρύβονται στην περιοχή; Οι φήμες και οι δοξασίες που κυκλοφορούν είναι πολλές. Αφορούν κυρίως τα νησιά Malaita, Guadalcanal και Makira και συγκεκριμένα όσα συμβαίνουν επάνω αλλά και κάτω από αυτά.
Το ξανθό γονίδιο


Σκούρο δέρμα, κατάξανθα μαλλιά. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός που διαθέτουν πολλοί κάτοικοι των νησιών του Σολομώντα είναι φυσικός. Το φαινόμενο αποτελούσε για χρόνια ένα μυστήριο, όμως το 2012 η έρευνα της Ιρλανδής καθηγήτριας Γενετικής Eimear Kenny και ομάδας του πανεπιστημίου του Stanford έδειξε ότι τα χρυσά μαλλιά οφείλονται σε ένα καθαρά τοπικό γονίδιο της Ισημερινής Ωκεανίας, τελείως διαφορετικό από το γονίδιο που χαρίζει ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια στους Ευρωπαίους.

UFO και φωτεινές μπάλες

Σύμφωνα με το βιβλίο του Αυστραλού ερευνητή, μηχανικού και πιλότου ελικοπτέρων Marius Boirayon «Τα μυστήρια των Νησιών του Σολομώντα», το Malaita και το Guadalcanal δεν είναι συνηθισμένοι τόποι. Εργαζόμενος στα νησιά και ζώντας επί χρόνια με τους ντόπιους (παντρεμένος με αυτόχθονη) έμαθε πολλά για τους θρύλους τους. Όπως για τις κρυφές βάσεις UFO, όπου φτάνει κάποιος περνώντας μέσα από εισόδους κρυμμένες πίσω από καταρράκτες ή άλλα φυσικά εμπόδια. Οι αυτόχθονες διηγούνται ότι βλέπουν ιπτάμενα αντικείμενα που μοιάζουν με σαλάχια, τα οποία πετούν χαμηλά και αθόρυβα, προσγειώνονται κοντά σε χωριά και απάγουν ιθαγενείς (ανάμεσά τους μωρά) για να τους επιστρέψουν μετά από 1-2 ημέρες.

Οι άνθρωποι που ζουν εκεί ισχυρίζονται επίσης ότι βλέπουν συχνά τις νύχτες φωτεινές μπάλες να αιωρούνται, τις οποίες ονομάζουν φίδια του δράκου, αλλά και δέσμες φωτός που βγαίνουν μέσα από τον κρατήρα του βουνού Alas’a (ή Kolovrat).

Παρόμοια φωτεινά αντικείμενα λέγεται ότι έβλεπαν και Αμερικανοί στρατιώτες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τα νησιά υπήρξαν πεδίο σφοδρότατων μαχών μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων. Οι Αμερικανοί νόμισαν τότε ότι επρόκειτο για μυστικό όπλο των Ιαπώνων.

Γιγάντια ανθρωποειδή

Όμως τα περίεργα φαινόμενα δεν σταματούν εδώ. Σε βουνό του Malaita υπάρχουν υπολείμματα κάποιου πολιτισμού γιγάντων. Ένα τείχος από τεράστιους ογκόλιθους, που ανεβαίνει σπειροειδώς το βουνό καταλήγοντας σε ένα πέτρινο βωμό, δείχνει να σχετίζεται με γιγάντια πλάσματα. Η τοπική λαογραφία μιλά για ανθρωποειδή, μαλλιαρά, σαρκοβόρα πλάσματα (τύπου Yeti και Bigfoot), τα οποία οι κάτοικοι ονομάζουν «Οι γίγαντες». Κατά τους θρύλους του νησιού, αυτά τα τερατώδη πλάσματα κινούνται μέσω υπόγειων στοών απάγοντας κατά καιρούς νησιώτες (με προτίμηση στις γυναίκες). Οι ιστορίες των ντόπιων αναφέρουν ότι οι γίγαντες έβλεπαν τους ανθρώπους ως τροφή σπέρνοντας έτσι τον απόλυτο τρόμο για χιλιετίες.

Οι ιθαγενείς πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα μια τεράστια υπόγεια πόλη γιγάντων κάτω από τα βουνά του νησιού – φημολογείται ότι οι γίγαντες κάνουν και σήμερα αισθητή την παρουσία τους.
Κρυφός στρατός;

Σύμφωνα με μελέτες του ανθρωπολόγου Dr Michael W. Scott, ιθαγενείς του νησιού Makira (πρώην San Cristobal) πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί που πολέμησαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στον Ειρηνικό κατασκεύασαν μια σύγχρονη πόλη μέσα σε μια τεράστια σπηλιά στο εσωτερικό του νησιού.

Ακόμα υπάρχουν αναφορές των κατοίκων για απόκοσμα φώτα που βγαίνουν από τη θάλασσα, περίεργες αναλαμπές που εμφανίζονται μέσα στα δάση, UFO και υποβρύχια καμουφλαρισμένα σαν μεγάλα θαλάσσια ζώα. Ορισμένοι ιθαγενείς εκτιμούν ότι όλα αυτά είναι δείγματα κάποιας μυστικής στρατιωτικής δραστηριότητας, αφού επιπλέον, όπως λένε, έχουν δει ανθρώπους με στρατιωτικές στολές.

Νάνοι με υπερφυσικές ικανότητες

Οι κάτοικοι ανέφεραν επίσης στον Scott την ύπαρξη μιας θρυλικής φυλής νάνων, των Kakamora ή Pwapwaangora. Οι μικρόσωμοι ιθαγενείς λέγεται ότι ζουν σε καταβόθρες και σπηλιές, είναι πολύ εξελιγμένοι, διαθέτουν απίστευτη φυσική δύναμη, ανεπτυγμένες αισθήσεις, κατέχουν πολλές γνώσεις, ενώ μπορούν να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται κατά βούληση.

Άλλες λαογραφικές πηγές τους περιγράφουν ως τριχωτά πλάσματα που φτάνουν σε ύψος το 1.20 μ., έχουν αηδιαστική μυρωδιά, μακριά αιχμηρά νύχια και καραδοκούν μέσα στις κρυψώνες τους για να επιτεθούν σε ανύποπτα θύματα που καταλήγουν να γίνουν το γεύμα τους, ενώ οτιδήποτε λευκό σε χρώμα τους πανικοβάλλει (για άγνωστους λόγους).
Ο Ιντιάνα Τζόουνς έψαχνε σε λάθος μέρος;

Μέσα σε όλα τα παραπάνω αλλόκοτα έρχεται να προστεθεί μία ακόμα ιδιόρρυθμη δοξασία που έχει η μικρή κοινότητα Μελανησίων στο νησί Malaita: Σύμφωνα με το ABC Radio Australia, οι ιθαγενείς πιστεύουν ότι είναι απόγονοι μιας χαμένης φυλής Ισραηλιτών, που εγκαταστάθηκε στα νησιά εδώ και χιλιάδες χρόνια, και θεωρούν τους εαυτούς τους θεματοφύλακες ενός εβραϊκού μύθου.

Ισραηλινές σημαίες κυματίζουν παντού στην περιοχή και πολλοί έχουν κάνει τατουάζ με το ισραηλιτικό σύμβολο ή φορούν κολιέ με το αστέρι του Δαυίδ. Χαρακτηριστική είναι η σιγουριά τους πως κάπου στο νησί τους βρίσκεται κρυμμένος ο χαμένος ναός του βασιλιά Σολομώντα και η πολύτιμη Κιβωτός της Διαθήκης. Σημειωτέον ότι σήμερα το 95% των ιθαγενών είναι Χριστιανοί, αν και – σύμφωνα με τον Άγγλο ντοκιμαντερίστα Anthony Copping – μέσα στη ζούγκλα και τις απομακρυσμένες περιοχές επικρατεί ο ανιμισμός και η μαγεία.
Χρυσάφι και πολύτιμες πέτρες

Σήμερα πολλοί ψάχνουν ακόμα για πολύτιμα μέταλλα και πετράδια (στα νησιά υπάρχουν εκτός από χρυσάφι διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια). Η χώρα έχει ένα ορυχείο, το Gold Ridge (ανακαλύφθηκε το 1931), που βρίσκεται στη ζούγκλα του νησιού Guadalcanal, κοντά στην πρωτεύουσα του κράτους Hiniara. Και ενώ έχει ετοιμαστεί πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού και χαλκού, πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για τις τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι δραστηριότητες στο έδαφος, τα ποτάμια και τις θάλασσες, ενώ οι κάτοικοι 27 χωριών θα πρέπει να ξεσπιτωθούν (όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις). Μέχρι στιγμής ούτε οι πολύ ισχυροί σεισμοί που πλήττουν κατά καιρούς την περιοχή δεν φαίνονται ικανοί να ματαιώσουν αυτά τα σχέδια. Η μάχη για τον χρυσό συνεχίζεται…




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου