Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 18, 2017

Αυτό είναι που κάνει τη γιαγιά και τον παππού μοναδικούς!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



«Παιδί είναι, άφησέ το»… Μια φράση που πάντα έλεγαν η γιαγιά μου και ο παππούς μου. Πάντα στο εγγόνι σου υπάρχει μια μεγαλύτερη ελαστικότητα απ’ ότι στο παιδί σου. Αυτή η χαλαρότητα απ’ τη μεριά των παππούδων κρατάει τα πράγματα σε μια ωραία ισορροπία και δημιουργεί τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

Αυτό είναι που κάνει τη γιαγιά και τον παππού μοναδικούς!



Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες είναι αυτοί που μας κακομαθαίνουν. Αυτοί που στα κρυφά δεν ακολουθούν το πρόγραμμα και τις «οδηγίες» των γονιών. Αυτοί που σου δίνουν με χαρά και τεράστια χαμόγελα λιχουδιές και σου λένε «μην το πεις στη μαμά» και εκείνη τη στιγμή σε κάνουν διπλά χαρούμενο και η συνενοχή αυτή σας δένει ακόμα περισσότερο.

Οι γιαγιάδες, που για να σε ευχαριστήσουν μπορούν να λένε παραμύθια ώρες ατελείωτες. Που λένε παραμύθια όχι για να σε πάρει ο ύπνος, αλλά για να ακούσεις τις ωραίες ιστορίες που πλάθουν εκείνη τη στιγμή και να σε ακούν να ρωτάς «και μετά;».

Που σου μαγειρεύουν τα πιο νόστιμα πράγματα. Που σε κάνουν να τρως ακόμα και τα χειρότερά σου φαγητά και να μην καταλαβαίνεις τί διαφορετικό κάνουν και σ’ αρέσουν. «Βάζω πολλή αγάπη» μου έλεγε η γιαγιά μου.

Που σου κάνουν τις πιο τρυφερές αγκαλιές. Αγκαλιές διαφορετικές από της μαμάς. Μεγαλύτερες, που έχουν άλλη σιγουριά, χωρίς ίχνος ανασφάλειας. Η γιαγιά κάνει διπλή αγκαλιά, γιατί είναι δυο φορές μαμά σου.

Και οι παππούδες, που γίνονται πάλι παιδιά μαζί σου. Που σε πάνε βόλτες, σε σηκώνουν στους ώμους και ακούραστα επαναλαμβάνουν όλα όσα σε ευχαριστούν, χωρίς να σκεφτούν τίποτα.

Που μπαίνουν σπίτι κάθε φορά με τα χέρια γεμάτα γλυκά, παιχνίδια και “ό,τι θέλει το παιδί, ό,τι τραβάει η όρεξή του”. Γιατί η ευτυχία του εγγονιού είναι η μεγαλύτερη ευτυχία για όλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου