Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 16, 2017

Τα αντικαρκινικά οφέλη του κόκκινου κρεμμυδιού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Την επόμενη φορά που θα φάτε έξω, μην προβληματιστείτε αν πρέπει να αφαιρέσετε τα κρεμμύδια από το πιάτο σας.
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Guelph στον Καναδά ανακάλυψε τις σημαντικές ικανότητες που έχουν τα κόκκινα κρεμμύδια να καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ποικιλία κρεμμυδιών Ruby Ring που καλλιεργείται στο Οντάριο του Καναδά (τα κλασικά κόκκινα κρεμμύδια) έχει ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις κερκετίνης, μιας ένωσης που διακρίνεται για την ικανότητά της να σκοτώνει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

Επιπλέον, το κόκκινο κρεμμύδι έχει υψηλές ποσότητες ανθοκυανινών, ενώσεων που ενισχύουν τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Ο συγγραφέας της μελέτης Abdulmonem Murayyan δήλωσε σχετικά: «Βρήκαμε ότι τα κρεμμύδια είναι εξαιρετικά στο να σκοτώνουν καρκινικά κύτταρα. Τα κρεμμύδια ενεργοποιούν τρόπους που οδηγούν τα καρκινικά κύτταρα σε θάνατο. Δημιουργούν ένα δυσμενές περιβάλλον διαταράσσοντας την μεταξύ τους επικοινωνία, γεγονός που αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό τους».

Οι ερευνητές εξέτασαν πέντε διαφορετικές ποικιλίες κρεμμυδιών που καλλιεργούνται στο Οντάριο, καταγράφοντας την περιεκτικότητά τους σε κερκετίνη. Σύμφωνα με το Memorial Sloan Kettering Cancer Center, έχει βρεθεί ότι η κερκετίνη εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο DNA των κυττάρων. Επιπλέον, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιήσαν κύτταρα καρκίνου του παχέος εντέρου τα οποία έφεραν σε άμεση επαφή με την κερκετίνη που εξήχθη από πέντε διαφορετικές ποικιλίες κρεμμυδιού του Οντάριο, προκειμένου να προσδιορίσουν την επίδραση της συγκεκριμένης ένωσης στα καρκινικά κύτταρα. Η ένωση είχε ισχυρές ικανότητες καταπολέμησης του καρκίνου.

Τα οφέλη των κρεμμυδιών για την υγεία δεν περιορίζονται μόνο στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων. Το λαχανικό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η κερκετίνη μείωσε σημαντικά την υψηλή αρτηριακή πίεση στους ενήλικες, ενώ λόγω της αντιισταμινικής δράσης της είναι αποτελεσματική στη διαχείριση των συμπτωμάτων του άσθματος.

Άλλες ενώσεις που περιέχουν τα κρεμμύδια έχει βρεθεί ότι μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


onmed.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου