Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 18, 2017

Η εγγονή της έλεγε πως η ζωή είναι σκληρή,τότε η γιαγιά της έδωσε ενα συγκλονιστικό μάθημα ζωής που πρέπει να διαβάσετε!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Ένα ισχυρό μάθημα ζωής κάνει το γύρω του διαδικτύου και είναι από εκείνα που αφορούν όλους μας
 Η ιστορία ξεκινά με μια νεαρή γυναίκα, της οποίας η ζωή έχει γίνει χίλια κομμάτια. Φαίνεται πως τίποτα δεν έχει ουσία γύρω της και περιμένει κάποιο θαύμα να συμβεί. Η γυναίκα πηγαίνει να επισκεφθεί την ηλικιωμένη γιαγιά της και να της πει πόσο απογοητευμένη είναι με τη ζωή. Ακόμη και το πιο απλό, το πρωινό ξύπνημα έχει γίνει για αυτήν σχεδόν ακατόρθωτο. Και τότε η γιαγιά της μπαίνει μέσα στην κουζίνα και κάνει κάτι χωρίς να πει κουβέντα. 20 λεπτά αργότερα, τοποθετεί ένα πιάτο μπροστά στην εγγονή της. Το πιάτο περιέχει τρία γνωστά σε όλους φαγώσιμα αντικείμενα. Και τότε ρωτά την εγγονή της τι βλέπει. «Καρότα, αυγά και καφέ», της απαντά αυτή. Όμως η γιαγιά της βλέπει κάτι πολύ διαφορετικό.

«Μια νεαρή γυναίκα πήγε στην γιαγιά της και της μίλησε για τη ζωή της και το πόσο σκληρά ήταν τα πράγματα για αυτήν. Δεν ήξερε πως θα τα καταφέρει και ήθελε να τα παρατήσει. Κουράστηκε να προσπαθεί και να παλεύει. Φαινόταν πως μόλις λυνόταν ένα πρόβλημα, ένα νέο εμφανιζόταν. Η γιαγιά της την πήγε στην κουζίνα. Γέμισε τρία δοχεία με νερό και τα τοποθέτησε στη φωτιά. Σύντομα το νερό στα δοχεία έβρασε. Στο πρώτο έριξε μέσα μερικά καρότα, στο δεύτερο αυγά και στο τελευταίο λίγους κόκκους καφέ. Τα άφησε να βράσουν χωρίς να πει κουβέντα.»

«Σε περίπου είκοσι λεπτά έκλεισε τα μάτια της κουζίνας. Έβγαλε τα καρότα έξω και τα τοποθέτησε σε ένα πιάτο. Έπειτα έβγαλε τα αυγά και τα τοποθέτησε στο ίδιο πιάτο. Τέλος έβαλε τον καφέ σε ένα φλιτζάνι. Γύρισε στην εγγονή της και την ρώτησε, «Πες μου, τι βλέπεις;» «Καρότα, αυγά και καφέ», της απάντησε.



Την έφερε πιο κοντά και της ζήτησε να νιώσει τα καρότα. Το έκανε και παρατήρησε πως ήταν απαλά και μαλακά. Στη συνέχεια τη ζήτησε να πάρει ένα αυγό και να το σπάσει. Αφού αφαίρεσε το κέλυφος, παρατήρησε το σφιχτά βρασμένο αυγό. Τέλος της ζήτησε να πιεί τον καφέ. Η εγγονή της χαμογέλασε καθώς γεύτηκε τη δυνατή του γεύση. Τότε η εγγονή ρώτησε, «Τι σημαίνει όλο αυτό, γιαγιά;» Η γιαγιά της εξήγησε πως κάθε ένα από αυτά τα υλικά έχει αντιμετωπίσει τις ίδιες συνθήκες, και τα τρία μπήκαν σε βραστό νερό, κάθε ένα από αυτά όμως αντέδρασε διαφορετικά. Το καρότο αρχικά μπήκε μέσα δυνατό και σκληρό. Παρ’ όλα αυτά μέσα στο βραστό νερό έγινε μαλακό και αδύναμο. Το αυγό ήταν εύθραυστο. Το λεπτό του κέλυφος προστάτευε το υγρό εσωτερικό του. Ωστόσο μέσα στο βραστό νερό, το εσωτερικό του έγινε σκληρό.» «Οι κόκκοι του καφέ ήταν μοναδικοί και μπαίνοντας μέσα στο βραστό νερό, άλλαξαν το ίδιο το νερό. Εσύ ποιο από αυτά είσαι;» ρώτησε την εγγονή της. «Όταν η δυσκολία σου χτυπάει την πόρτα, πως απαντάς; Είσαι το καρότο, το αυγό ή ο κόκκος καφέ;»
«Σκέψου το: Τι είμαι; Είμαι το καρότο που φαίνεται σκληρό, όμως με τον πόνο και τις αντιξοότητες; Θα μαραθώ, θα μαλακώσω και θα χάσω τη δύναμή μου;» «Είμαι το αυγό που ξεκινάει με μια μαλακή καρδιά, όμως αλλάζει με τη θερμότητα; Μήπως έχω ένα ρευστό πνεύμα, το οποίο μετά από έναν θάνατο, έναν χωρισμό, μια οικονομική δυσκολία ή κάποια άλλη δοκιμασία, θα σκληρύνει; Μήπως το κέλυφος μου δείχνει το ίδιο, όμως στο εσωτερικό είμαι πικρή και σκληρή, με σκληρό πνεύμα και σκληρή καρδιά;»
«Ή μήπως είμαι σαν τον κόκκο καφέ; Ο κόκκος αλλάζει το ζεστό νερό, την ιδιαίτερη περίπτωση που του φέρνει τον πόνο. Όταν το νερό γίνεται ζεστό, απελευθερώνει το άρωμα και τη γεύση της ζωής σου. Αν είσαι σαν τον κόκκο, όταν τα πράγματα γίνουν πιο άσχημα από ποτέ, γίνεσαι καλύτερη και αλλάζεις την κατάσταση γύρω σου. Όταν οι ώρες είναι οι πιο σκοτεινές και οι δοκιμασίες οι πιο μεγάλες, εσύ θα ανέβεις σε ένα άλλο επίπεδο;» Λοιπόν… Εσείς ποιο από τα τρία είσαστε; Το καρότο, το αυγό ή ο καφές; Περιμένουμε τα σχόλια σας και παρακαλούμε κοινοποιήστε το εκπληκτικό αυτό μάθημα ζωής στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου