Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Η υπέροχη μεταμόρφωση ενός παλιού σιδηρουργείου στο Πλωμάρι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Σε ένα παλιό σιδηρουργείο στο Πλωμάρι στη Λέσβο, οι Δανοί αρχιτέκτονες Louis Becker, Dorte Mandrup-Poulsen και Jens Thomas Arnfred δημιούργησαν το ιδανικό εξοχικό σπίτι.


Το εγκαταλελειμμένο σιδηρουργείο του 1930, μεταμορφώθηκε χωρίς να χάσει τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά, τα οποία αναδείχθηκαν με σύγχρονο τρόπο και ενσωματώθηκαν στο νέο πλαίσιο χρήσης.


Οι αρχιτέκτονες, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει το σπίτι στο Kinfolk, εξηγούν πως όταν αναπαλαιώνουν κάτι, δεν θέλουν να χάνεται η "ψυχή" και η ιστορία του.


Αν τα πάντα αντικατασταθούν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αψεγάδιαστο και δεν θα είναι αυθεντικό. Το σπίτι αυτό έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα του. Λίγο περισσότερο φως, χρώμα και πιο φρέσκα υλικά, έδεσαν άψογα με τα παλιά στοιχεία, το μέταλλο και τις κατασκευές που προϋπήρχαν .


Το σημερινό αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής αξιοποίησης και διατήρησης ιστορικών ή βιομηχανικών κτιρίων που έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου.
φωτό.: Wichmann + Bendtsen / πηγη: lifo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου