Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 15, 2017

Εξωτικά καβούρια “μποξέρ” φορούν τα… γάντια τους

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η φύση είναι φοβερή, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που μας εκπλήσσει με τις δημιουργίες της. Μία από αυτές είναι και το καβούρι-μποξέρ, που ζει στα νερά της Χαβάης, ανάμεσα από τα
κοράλλια και τις ανεμώνες. Το επιστημονικό τους όνομα είναι Lybia, ενώ το παρατσούκλι τους το οφείλουν φυσικά στην εμφάνισή τους. Αν και είναι κανονικά καβούρια βλέπουμε πως στα μπροστινά τους πόδια προεξέχουν “πλοκάμια” που τα κάνουν να μοιάζουν σαν να φοράνε γάντια του μποξ (εξ ου και το όνομά τους). Στην πραγματικότητα είναι ανεμώνες που βοηθούν τα καβούρια να αμυνθούν εναντίον των εχθρών τους.



Όταν μάλιστα χάσει μία από τις ανεμώνες του, κόβει την άλλη σε δύο κομμάτια. Τα μισά των ανεμώνων αναγεννώνται στο αρχικό μέγεθος, και τόσο εκείνες όσο και τα καβούρια καταλήγουν να αποτελούν με ένα τέλειο σύνολο, αφού και οι ανεμώνες επωφελούνται από το να είναι στις δαγκάνες του καβουριού καθώς παίρνουν υπολείμματα φαγητών από αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω καβούρια εκτός από ανεμώνες χρησιμοποιούν ως “γάντια” σπόγγους και κοράλλια.











πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου