Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 14, 2017

Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες για να μην πέσουν θύματα εγκληματικής πράξης;

Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες για να μην πέσουν θύματα εγκληματικής πράξης;Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ενδεικτικές συμβουλές για την ασφάλεια των γυναικών με στόχο να αποτρέψουν ή να προλάβουν παραβατική συμπεριφορά σε βάρος τους και να...


ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα μιας εγκληματικής πράξης δίνει η ΕΛ.ΑΣ. Είναι χρησιμότατες, γι΄ αυτό διάβασέ τες με μεγάλη προσοχή. Μπορεί να αποβούν σωτήριες σε μια δύσκολη στιγμή.
Αρπαγή τσάντας


Να αποφεύγεις να μεταφέρεις μεγάλα χρηματικά ποσά.

Να βαδίζεις στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και να κρατάς την τσάντα σου πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.

Να μην διστάσεις να φωνάξεις «Βοήθεια», αν κάποιος σου επιτεθεί για να σου πάρει την τσάντα.

Εάν δεν μπορείς να αντισταθείς και να συγκρατήσεις την τσάντα, σκέψου ότι η υγεία και η σωματική σου ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

Να προσπαθήσεις να συγκρατήσεις τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.

Να προστατεύεις καλά την τσάντα και το πορτοφόλι σου σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αν σε κλέψουν, να καταγγείλεις το περιστατικό στην Αστυνομία.
Ασφάλεια στο σπίτι

Φρόντισε η περιοχή έξω από την κύρια είσοδο της κατοικίας σου να είναι καλά φωτισμένη, ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία όπου θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί.

Να έχεις στην κύρια πόρτα «ματάκι», για να βλέπεις ποιος σου χτυπάει, πριν ανοίξεις.

Να έχεις κλειστές τις κουρτίνες, ώστε να μην βλέπουν οι άλλοι μέσα το σπίτι σου, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Να μην μπαίνεις σε ένα ασανσέρ µε κάποιον που δεν γνωρίζεις. Εάν το κάνεις, φρόντισε να παραμείνεις κοντά στην πόρτα του ασανσέρ και εντός εμβέλειας του πίνακα ελέγχου.
Όταν βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι, μόνη

Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς πού είσαι, ώστε σε περίπτωση ανάγκης – αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια – να ξέρει την ακριβή θέση σου.

Ποτέ μην δεχθείς να σε μεταφέρει ένας ξένος και ποτέ μην κάνεις οτοστόπ.
Όταν φτάνεις στο αυτοκίνητό σου

Να κρατάς ήδη το κλειδί στο χέρι, ώστε να µη χάσεις χρόνο ψάχνοντάς το μέσα στην τσάντα σου.
Όταν περπατάς στον δρόμο

Να δείχνεις αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα.

Να αποφεύγεις σκοτεινά σοκάκια και σκοτεινούς δρόμους.

Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείς με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φρόντισε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική.
Σε κοινωνικές εκδηλώσεις / μπαρ

Να μην δέχεσαι κέρασµα ποτών από αγνώστους. Ακόμη και αν γνωρίζεις το πρόσωπο, είναι καλύτερα να ζητήσεις από τον σερβιτόρο ή τον µπάρµαν ποτό που είναι κλειστό, όπως μπίρα κ.ά.

Εάν έχεις αφήσει το ποτό σου αφύλακτο ακόμα και για μισό λεπτό, μην ξαναπιείς ούτε γουλιά απ΄αυτό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου