Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 17, 2017

Η γροθιά του Μπρους Λι. Η μοναδική καταγεγραμμένη σε κάμερα «πραγματική» μάχη του μεγάλου μαχητή



Ο Μπρους Λι(Bruce Lee), ο μεγαλύτερος δάσκαλος πολεμικών τεχνών του 20ου αιώνα, ηθοποιός και ιδρυτής της πολεμικής τέχνης Τζιτ Κουν Ντο (Jeet Kune Do). Ο Μπρους Λι μπορεί να πέθανε το 1973, σε ηλικία μόλις 33 ετών, αλλά το όνομά του δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Η τεχνική του ανεπανάληπτη, όσες φορές και να δει κανείς τις ταινίες του πάντα θα μένει εκστασιασμένος από αυτόν τον αθλητή. Όμως πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα μια πραγματική μονομαχία του και η μοναδική πραγματική αναμέτρηση πάλης ΜΜΑ που έχει καταγραφεί σε κάμερα.

Πρόκειται για μια αναμέτρηση με έναν από τους καλύτερους μαθητές του τον Ted Wong η οποία κινηματογραφήθηκε και σήμερα πλέον αφού αποκαταστάθηκε η ποιότητα του φιλμ «ανέβηκε» στο YouTube.

Δεν είναι ακριβής η τοποθεσία που έγινε ο αγώνας αλλά το πιθανότερο είναι πως βρίσκεται στην Καλιφόρνια όπου ο Μπρους Λι είχε ιδρύσει τη σχολή του Τζιτ Κουν Ντο, μια τεχνική που συνδύαζε το Κουνγκ Φου με τη μάχη δρόμου (street fight). Η τεχνική βασίζεται στη ρευστότητα και την ταχύτητα της κίνησης.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η δεξιοτεχνία του Μπρους Λι. Οσον αφορά στον Wong μπορεί να χάνει αλλά φαίνεται το μεγαλείο του δασκάλου του ο οποίος δεν τον ισοπεδώνει για να αναδειχθεί αλλά η πλαστικότητα της κίνησής του δείχνει την ευρύτητα της ψυχής του.

Ο Wong παρέμεινε μαθητής του Μπρους Λι μέχρι τον θάνατο του τελευταίου και έκτοτε δεν μαθήτευσε δίπλα σε άλλον δάσκαλο. Ωστόσο έγινε ο ίδιος συνεχίζοντας να διδάσκει την τεχνική του Τζιτ Κουν Ντο και το 2006 το περιοδικό «Μαύρη Ζώνη» τον συμπεριέλαβε, σε ηλικία 69 ετών και μόλις τέσσερα χρόνια πριν πεθάνει, στο Hall of Fame ως τον «Άνδρα της Χρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου