Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 17, 2017

Είκοσι σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου



Στη Wikipedia μπορείς να βρεις τα πάντα.

Στόχος της είναι «να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει», όπως αναφέρει και η αρχή λειτουργίας της.

Βασίζεται λοιπόν στην ελεύθερη αρθρογραφία που μπορεί με τη σειρά της να βασίζεται σε επιστημονικές πληροφορίες ή βιώματα.


Η συγκεκριμένη διαδικτυακή βιβλιοθήκη αποτελεί επίσης το «πεδίο μάχης» των διανοούμενων, καθώς οι εθελοντές συντάκτες που διαμορφώνουν το περιεχόμενό της συνεχώς διορθώνουν ο ένας τον άλλον, μέχρι να καταλήξουν -θεωρητικά- σε ομοφωνία.

Τα περισσότερα wikis επιτρέπουν την πρόσβαση των χρηστών χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Έτσι, όλοι έχουν το δικαίωμα να συμβάλουν στη συγγραφή του περιεχομένου της ιστοσελίδας χωρίς να υποβληθούν σε διαδικασία «εγγραφής», όπως συνήθως επιβάλλεται σε σελίδες συζητήσεων π.χ. στα περισσότερα forum.

Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η εγκυρότητα των πληροφοριών των wiki σελίδων.

Ανάμεσα σε αυτές τις σελίδες λοιπόν, μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει και να βρει τα πάντα, όπως γράψαμε παραπάνω. Και σίγουρα, μπορεί να βρεθεί μπροστά σε άρθρα που θα τον προβληματίσουν, θα τον εκπλήξουν ή εν τέλει, θα τον κάνουν να νοιώσει μια ανατριχίλα.

Τα παρακάτω ευρήματα είναι ενδεικτικά. Και μόνο λίγα από τα άπειρα που μπορείτε να εντοπίσετε στον αχανή κόσμο της Wikipedia που αναπτύσσεται με «μεταφυσικούς» ρυθμούς.

1. Πρόωρη ταφή
Η ιδέα του να θαφτείς ζωντανός είναι ίσως ότι πιο ανατριχιαστικό μπορεί να σκεφτεί κανείς.



2. Ο Tarrare



Ήταν Γάλλος στρατιώτης και showman που έμεινε στην ιστορία για τις παράδοξες γαστρονομικές του συνήθειες. Ο Tarrare ήταν γνωστό πως έτρωγε ζωντανές γάτες, φίδια, σαύρες, και κουτάβια. Σε μια περίπτωση, κατάπιε ένα χέλι χωρίς μάσημα. Παρά την ασυνήθιστη διατροφή του και την ατελείωτη ανάγκη για κρέας, ο Tarrare ήταν κανονικού μεγέθους άνθρωπος χωρίς σημάδια ψυχικής ασθένειας.

Ο Alexandre de Beauharnais αποφάσισε να θέσει τις ικανότητές Tarrare σε χρήση, και εργάστηκε ως αερομεταφορέας στο γαλλικό στρατό. Θα κατάπινε έγγραφα, θα τα περνούσε μέσα από τις γραμμές του εχθρού, και θα τα ανακτούσε από τα κόπρανα του ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Ο Tarrare ένιωθε έντονα πως ήθελε να διορθώσει το πρόβλημα του. Είχε συμφωνήσει να υποβληθεί σε μια διαδικασία που θα μπορούσε να θεραπεύσει την όρεξή του, αλλά απέτυχε. Ενώ ήταν στο νοσοκομείο για την θεραπεία, ο Tarrare γλίστρησε έξω από το δωμάτιό του και έψαχνε για απομεινάρια τροφής στις υδρορροές, στους σωρούς σκουπιδιών, και έξω από κρεοπωλεία.

Προσπάθησε να πιει το αίμα των άλλων ασθενών στο νοσοκομείο και λεηλάτησε τα πτώματα στο νεκροτομείο. Μετά την υποψία πως έφαγε ένα παιδί, ο Tarrare διώχθηκε από το νοσοκομείο. Το 1798, επανεμφανίστηκε στις Βερσαλίες και έπασχε από σοβαρής μορφής φυματίωση και πέθανε.

Μετά το θάνατό του, το πτώμα του Tarrare σάπισε πάρα πολύ γρήγορα. Κατά την αυτοψία, το σώμα του βρέθηκε να είναι γεμάτο με πύον. Το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη και το στομάχι του ήταν ασυνήθιστα μεγάλα.

3. «Σκαφισμός»



Ο «σκαφισμός» ήταν βασανιστήριο. Το θύμα παγιδευόταν ανάμεσα σε δύο σκάφη. Η μόνη τροφή που του έδιναν ήταν μέλι και γάλα. Εξ αιτίας αυτών των τροφών, γινόταν εύκολος στόχος εντόμων τα οποία εφορμούσαν πάνω του μέχρι εκείνος να πεθάνει.

Το εν λόγω βασανιστήριο είχε κάνει την εμφάνιση του στην Αρχαία Περσία και χρησιμοποιήθηκε και από τους σαδιστές του Μεσαίωνα αλλά και από την KGB.

4. Ο άνθρωπος σκιά



Σημαντικό αρχέτυπο τόσο για το ατομικό όσο και για το συλλογικό ασυνείδητο αρχέτυπο η Σκιά στους πρωτόγονους λαούς κάνει την εμφάνισή της μέσα από πολλές προσωποποιήσεις. Είναι ουσιαστικά τμήμα του ατόμου, αποχωρισμένο τμήμα της ύπαρξής του, που ωστόσο παραμένει δεμένο πάνω του σαν «σκιά».

Συνεπώς, είναι λογικό για τον πρωτόγονο να θεωρείται «κακός οιωνός» όταν κάποιος πατάει τη σκιά του. Το πρόβλημα που δημιουργείται μπορεί να διορθωθεί μόνο με μια σειρά μαγικών τελετών.

Σύμφωνα με τον θρύλο που συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς, ο άνθρωπος σκιά έρχεται να σε επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

5. Το τέρας του Pope Lick



Υποτίθεται πως είναι ένα «υβρίδιο» ανθρώπου και κατσίκας με τερατώδες, παραμορφωμένο σώμα άντρα. Ζει κάτω από μια παλιά σιδηροδρομική γέφυρα στο Κεντάκι.

Ο αστικός μύθος λέει ότι το τέρας χρησιμοποιεί ύπνωση για να δελεάσει όποιον πάει να περάσει. Το θύμα χάνει τις αισθήσεις του και σκοτώνεται από τρένο ή από το τσεκούρι του τέρατος.

6. Οι δολοφονίες του Hinterkaifeck



Το άλυτο μυστήριο της δολοφονίας με τσεκούρι μιας ολόκληρης οικογένειας και της υπηρέτριας τους στη Γερμανία. Το φονικό έγινε πριν από 100 χρόνια και ποτέ δεν βρέθηκαν οι δολοφόνοι. Οι δοξασίες έκαναν λόγο για στοιχειωμένο σπίτι.

7. Το τέρας των Flatwoods



Τρία αγόρια στη δυτική Virginia είδαν κάτι παράξενο να πέφτει από τον ουρανό στη Γη. Έψαξαν να το βρουν και με τρόμο αντίκρισαν ένα πλάσμα που το περιέβαλλε ομίχλη ενώ εξέπεμπε ένα διαπεραστικό ήχο σαν σφύριγμα.

Ta αγόρια εισέπνευσαν την ομίχλη και για πολλές εβδομάδες είχαν εμετούς και σπασμούς. Ήταν 12 Σεπτεμβρίου του 1952. Σύγχρονες μελέτες ανέφεραν πως το πλάσμα που έπεσε από τον ουρανό ήταν μάλλον μετεωρίτης.

8. Νεκρές γυναίκες που γεννούν κανονικά



Το φαινόμενο κατά το οποίο μια έγκυος γυναίκα που έχασε τη ζωή της έφερε στον κόσμο ένα υγιές παιδί. Στην ιατρική το φαινόμενο αυτό έχει σπανίως καταγραφεί, ωστόσο και για αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει η Wikipedia.

9. Locked-in Syndrome



Στην πάθηση αυτή ο ασθενής αντιλαμβάνεται τα πάντα όμως δε μπορεί να κουνήσει τους μυς του ή να επικοινωνήσει λεκτικά με τον έξω κόσμο. Το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει, είναι τα μάτια του. Στην ουσία είσαι παγιδευμένος μέσα στο ίδιο σου το κορμί.

10. Cotard Delusion



Και κάπως έτσι εξηγείται η παράδοση των νεκροζώντανων ή των ζόμπι. Σε αυτή την σπάνια πάθηση, το άτομο νομίζει πως έχει πεθάνει ή πως δεν υπάρχει καν.

11. Το τρενάκι της ευθανασίας



Ένα τρενάκι που έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τους επιβάτες του στο τέλος της διαδρομής. Σχεδιάστηκε το 2010 από τον Julijonas Urbonas. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

12. UFO, βλέπω UFO



Μια σελίδα που περιλαμβάνει όλες τις καταγραφές Άγνωστων Ιπτάμενων Αντικειμένων. Καταγραφές από εμφανίσεις UFO που διάφοροι κατά καιρούς έχουν ισχυριστεί ότι πετούν πάνω από τα κεφάλια τους, ή ότι τους έχουν απαγάγει. Γιατί, η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω.

13. Rat King



Όχι, δεν είναι ο «Βασιλιάς Αρουραίος» κατά το «Βασιλιάς Βάτραχος» (ή αλλιώς Αυτοκράτωρ Κοντοπίδης). Είναι λέει η Wikipedia ένα φαινόμενο κατά το οποίο ένας αριθμός αρουραίων κολλάνε μεταξύ τους με αίμα, βρωμιά, πάγο, περιττώματα και λοιπά.

14. Το πέρασμα του Dyatlov



Εννέα ορειβάτες εξερευνούσαν το πέρασμα του Dyatlov στη Ρωσία και πέθαναν μυστηριωδώς το 1959. Τα πτώματα βρέθηκαν μίλια μακριά από το σημείο που είχαν κατασκηνώσει και οι νεκροί ορειβάτες ήταν γυμνοί. Πολλοί πιστεύουν πως κάτι μεταφυσικό είχε συμβεί μιας και δεν εξακριβώθηκαν ποτέ τα αίτια των θανάτων τους.

15. Τα παιδιά με τα μαύρα μάτια



Θεωρούνται αιθερικά πλάσματα ή μεταφυσικά όντα που μοιάζουν με παιδιά ηλικίας 6 με 16. Σύμφωνα με τις σχετικές δοξασίες, τα παιδιά με τα μαύρα μάτια έχουν χλωμό, λευκό δέρμα και μαύρα μάτια, όπως αναφέρει άλλωστε και το όνομα τους.

Αμερικανοί έχουν κατά καιρούς αναφέρει ότι τα έχουν δει να κάνουν ωτοστόπ ή να επαιτούν ή τα έχουν συναντήσει στο κατώφλι κατοικιών. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε το 1988 στο Τέξας.

16. Η υπόθεση Taman Shud



Ο άνθρωπος του Σομερτον, υπόθεση γνωστή και ως Taman Shud. Έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 1948.

Το μυστήριο περιλαμβάνει δολοφονία, ίντριγκες, κώδικες και ένα εντελώς άγνωστο θύμα. Ο άνθρωπος του Σομερτον βρέθηκε πίσω από έναν τοίχο σε ένα δημόσιο δρόμο .Ήταν ντυμένος με ακριβά ενδύματα και είχε και ένα μισοκαπνισμένο τσιγάρο στο πέτο του σακακιού του. Δεν υπήρχαν σημάδια πάλης, ή μώλωπες, και κατά την αυτοψία, δεν εντοπίστηκε καμία αιτία θανάτου.

Το στομάχι του βρέθηκε γεμάτο αίμα αλλά δεν εντοπίστηκε επίσης κανένα ίχνος του δηλητηρίου.

17. Benjaman Kyle



Είναι ένας 69χρονος άντρας που «ανακαλύφθηκε» στη Georgia των ΗΠΑ το 2004. Κανείς, ούτε ο ίδιος, δε γνωρίζει ποιος είναι και οι ερευνητές δε μπόρεσαν να βρουν την οικογένεια του ή κάποιον τρόπο για να καταλάβουν ποιος τελικά είναι. Ο Kyle είναι ο μοναδικός Αμερικανός πολίτης που θεωρείται αγνοούμενος ενώ γνωρίζουν το που βρίσκεται.

Το δράμα αυτού του άντρα είναι ότι ζει σε ένα καθεστώς limbo, καθώς το κράτος αρνείται να του δώσει ταυτότητα, λέγοντας ότι έχει ήδη μια: αυτό σημαίνει ότι δε μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, να δουλέψει, να κάνει αίτηση για πιστωτική κάρτα. Η ιστορία του έγινε ταινία μικρού μήκους και προβλήθηκε στο φεστιβάλ της Tribeca.

18. Clinton Road



Ο «δρόμος-θρίλερ» των ΗΠΑ. Εδώ έχουν γίνει πολλαπλά παραφυσικά φαινόμενα με πολλαπλές μαρτυρίες για παράδοξες συναντήσεις, UFO και μυστήρια πλάσματα. Στον ίδιο δρόμο υπάρχει και ένα φανάρι το οποίο ανάβει πράσινο και κόκκινο όποτε το θυμηθεί, χωρίς σταθερή συχνότητα.

Ο θρύλος λέει πως αν κάποιος σταθεί στη γέφυρα Dead Man’s Curve που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και πετάξει ένα νόμισμα στο νερό από κάτω, ένα νεαρό αγόρι θα του το πετάξει πίσω.

Ανεξάρτητα από τι πιστεύει κανείς για τα φαντάσματα, είναι επιβεβαιωμένο γεγονός ότι πολλές επικίνδυνες ομάδες, με παράξενες δραστηριότητες, συγκεντρώνονται σ’ αυτό τον δρόμο και δεν τους αρέσει να τους ενοχλούν. Μεταξύ αυτών, η Κου Κλουξ Κλαν.

19. Joyce Vincent



Το 2001 παραιτήθηκε από τη δουλειά της. Στα τέλη του 2002 σταμάτησε να επικοινωνεί με την οικογένεια και τους φίλους της. Το 2006 την βρήκαν νεκρή μέσα στο διαμέρισμα της μπροστά από την αναμμένη τηλεόραση της.

Η τηλεόραση ήταν ακόμα αναμμένη και εκείνη νεκρή για τρία ολόκληρα χρόνια.

20. UVB-76



Μια ραδιοσυχνότητα μυστήριο που εκπέμπει όλη μέρα έναν απόκοσμο βόμβο. Κατά διαστήματα ακούγεται ένας Ρώσος να μιλάει. Κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέει, αν πρόκειται για κρυπτογραφημένο κώδικα ή για εσκεμμένο σφάλμα, προϊόν κάποιας αρρωστημένης φαντασίας.

Η πρώτη αναφορά για τη συχνότητα αυτή έγινε το 1982 και από τότε έχει εντοπιστεί αρκετές φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου