Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 30, 2017

Το εντυπωσιακό εκκλησάκι στην κορυφή ενός βράχου στη θάλασσα σε ύψος 100μ. και έγινε γνωστό διεθνώς μέσω διάσημης ταινίας!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



35χλμ απο τη Σκόπελο και 8χλμ απο τη Γλώσσα ο δρόμος σας βγάζει στο εκκλησάκι του Αη Γιάννη. Όταν φυσάει Βοριάς, το τοπίο αγριεύει πολύ, κι ας είναι ήμερο σ’ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι την ακρογιαλιά. Στο συγκεκριμένο εκκλησάκι τον Σεπτέμβριο του 2007 γυρίστηκαν αρκετά πλάνα από την γνωστή ταινία «Μamma Mia».





Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου στη θάλασσα σε ύψος 100μ. Δεν υπάρχει κανένα αρχείο για το πότε χτίστηκε στην πραγματικότητα. Η Τοπική ιστορία λέει ότι ένας κάτοικος είδε μια λάμψη στην κορυφή του βράχου, ένα βράδυ. Στην αρχή δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτό, αλλά στην συνέχεια άρχισε να επαναλαμβάνεται πολλές φορές και το ίδιο βράδυ στο όνειρο του είδε μια γυναίκα που του είπε να πάει στην κορυφή του βράχου μαζί με άλλους κατοίκους και να ψάξουν για μια εικόνα που ήταν εκεί. Την επόμενη μέρα το σύνολο της κοινότητας του νησιού πήγε στην κορυφή του βράχου και βρήκαν την εικόνα. Μόλις βρέθηκε η εικόνα του Αγίου Ιωάννη μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό εκκλησάκι. Την επόμενη μέρα οι κάτοικοι ανακάλυψαν ότι η εικόνα δεν ήταν στην εκκλησία, αλλά εκεί που αρχικά είχε βρεθεί. Έτσι αποφάσισαν να χτίσουν ένα εκκλησάκι στην περιοχή για να στεγαστεί η εικόνα, γιατί πίστευαν ότι ο άγιος θέλησε να είναι εκεί. Υπάρχουν 200 σκαλοπάτια στο βράχο που οδηγούν στο εκκλησάκι.


πληροφοριες .skopelos-artemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου