Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Πώς γκρέμισαν τα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας. Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του 1980 που προκαλεί θλίψη


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στη βορειοδυτική πλευρά πάνω από το τόξο στην Πύλη του Αδριανού η επιγραφή λέει:

«ΑΙΔ” ΕΙΣ” ΑΘΗΝΑΙ ΘΗΣΕΩΣ Η ΠΡΙΝ ΠΟΛΙΣ» (Αυτή είναι η Αθήνα, η παλιά πόλη του Θησέα).

Τμήμα αυτής της επιγραφής είναι ο τίτλος αυτού του εξαιρετικού ιστορικού ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό.Το ντοκιμαντέρ με κείμενα του Γιάννη Τσαρούχη και εικόνες του Σπύρου Βασιλείου, έχει διάρκεια 20 λεπτά και γυρίστηκε το 1980. Η παραγωγή, το σενάριο, η διεύθυνση φωτογραφίας και η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Γραμματικόπουλου.

Βραβεύθηκε με το Βραβείο Κριτικών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη συμβολή του στη διατήρηση/διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς το 1980. Αγοράσθηκε από την Σουηδική Τηλεόραση και από την ΕΡΤ. Προβλήθηκε στην εκπομπή «Μια ταινία μία συζήτηση».

Επίσης προβλήθηκε στην τελευταία διάλεξη του κύκλου ομιλιών του ΕΙΕ «Αρχαιολογία της Πόλης των Αθηνών» που ήταν αφιερωμένη στα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας (Μάιος 1994).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου