Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 31, 2017

Γεγονός η παροχή 22.000 δωρεάν σπιτιών σε πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μια παροχή που θα συζητηθεί ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Συγκεκριμένα, την παροχή έκτακτης βοήθειας ύψους 209 εκατομμυρίων ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενίσχυση η οποία βεβαίως αφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες

Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να

στεγαστούν μετανάστες σε όλη την ελληνική επικράτεια και επιπλέον, να τους διατεθούν χρεωστικές κάρτες δια των οποίων θα καλύπτουν τις υπόλοιπες ανάγκες.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα παρέχει 22.000 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε διάφορες πόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και περίπου 2.000 σπίτια στα νησιά. Η Κομισιόν δε, ανακοίνωσε ότι «στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που ζουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Ελλάδα στους 30.000 μέχρι τα τέλη του 2017».

Επιπλέον ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε: «στόχος αυτών των νέων προγραμμάτων είναι να φύγουν οι πρόσφυγες από τις εγκαταστάσεις και να έχουν κανονική στέγη και να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν μια πιο ασφαλή και φυσιολογική ζωή»! Την ίδια στιγμή, οι πρόσφυγες θα λαμβάνουν μία χρεωστική κάρτα με συγκεκριμένο ποσό μηνιαίως.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου