Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 20, 2017

Εκρήξιμο βλήμα κανονιού 258 ετών βρέθηκε στον Καναδά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Αναμφίβολα, το να βρίσκεις ένα βλήμα κανονιού ενώ εργάζεσαι δεν είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια και στον καθένα, γι' αυτό και η
συγκεκριμένη είδηση δικαίως κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, Καναδοί εργάτες πραγματοποιούσαν ανασκαφές στο Κεμπέκ όταν -κυριολεκτικά- έπεσαν πάνω σε ένα βλήμα κανονιού διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται από το 1759 και μάλλον εκτοξεύθηκε από το βρετανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Επταετούς Πολέμου. Αυτό που δεν ήξεραν οι εργάτες και κάθονταν περιχαρείς γύρω από το βλήμα, για να βγάλουν μία αναμνηστική φωτογραφία, είναι πως τελικά ενδέχεται να είναι ακόμα γεμάτο με ενεργή πυρίτιδα.
Πλέον, το βλήμα έχει μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο όπου οι ειδικοί θα το εγχύσουν με μείγμα χημικών ουσιών για να εξουδετερώσουν την ενεργή εκρηκτική ουσία. Αν το αντικείμενο «επιβιώσει» ατόφιο από την εν λόγω διαδικασία, το πιο πιθανό είναι να δοθεί προς έκθεση σε κάποιο μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου