Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 13, 2017

Καταγγελία: Μέχρι και 30 ώρες συνεχόμενα εργάζονται οι οδηγοί τουρ. λεωφορείων στην Κέρκυρα

Eπιστολή προς το γραφείο κίνησης τουριστικών γραφείων και κοινοποίηση στον εισαγγελέα, την Επιθεώρηση Εργασίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας (τμ. Τροχαίας), το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, τα ΜΜΕ και τον AOCTA, έστειλε το Σωματείο Οδηγών Τουρισμού Κέρκυρας το οποίο καταγγέλλει πιέσεις και απειλές σε οδηγούς, προκειμένου να εργαστούν σε εξαντλητικά ωράρια, με κίνδυνο ατυχήματος και με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των επιβατών αλλά και των ίδιων.

«Καταγγέλλουμε ότι αυτή την στιγμή οι υπεύθυνοι των γραφείων κίνησης (των τουριστικών γραφείων) πιέζουν και απειλούν τους οδηγούς και τους σπρώχνουν σε εξαντλητικά ωράρια τα οποία ξεπερνούν τις 18-20 ακόμα και τις 30 ώρες συνεχούς εργασίας χωρίς να σκέφτονται τις ανθρώπινες αντοχές και τις συνέπειες αυτής της πράξης. Επίσης, τους καταγγέλλουμε ότι σε συνεργασία με ορισμένους οδηγούς (εμείς αυτούς δεν τους αποκαλούμε συναδέλφους) εξαναγκάζουν με το σύστημα τις άνισης κατανομής εργασίας τους υπόλοιπους να παρανομήσουν με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που μεταφέρουν αλλά και των υπολοίπων που κινούνται στο οδόστρωμα», σημειώνει το Σωματείο, στην επιστολή του.

«Εμείς», προσθέτει, «θεωρούμε εγκληματική πράξη αυτό που συμβαίνει στον κλάδο μας, θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί (γραφείο κίνησης) ότι, σε περίπτωση ατυχήματος έχουν την κύρια ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου