Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Πώς Ήταν Η Ζωή Στη Σοβιετική Ένωση Της Δεκαετίας Του ’50Η ζωή στη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του ’50 απεικονίζεται σε μια συλλογή φωτογραφιών του Martin Manhoff.
Κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού πεζικού, ο Μάρτιν Μάνχοφ υπήρξε μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που το 1953 βιντεοσκόπησε την κηδεία του Στάλιν, ενώ φεύγοντας από τη ζωή άφησε πίσω του μία εκπληκτική συλλογή φωτογραφιών που δείχνουν πώς ήταν η ζωή στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση.
Ο Μάνχοφ φωτογράφησε οτιδήποτε συνέβαινε πίσω από το «σιδηρούν παραπέτασμα» – από ουρανοξύστες υπό κατασκευή μέχρι ζωολογικούς κήπους.
Το 1954, ο Μάνχοφ εκδιώχθηκε από την ΕΣΣΔ ως κατάσκοπος.
Η φωτογραφική του συλλογή παρέμεινε φυλαγμένη σε μια κρυψώνα δίπλα απ’ το σπίτι του και δεν αποκαλύφθηκε παρά μετά το θάνατο τόσο του ιδίου και της συζύγου του, Ζαν, ενώ στη συνέχεια, παραχωρήθηκε ως δωρεά από τους κληρονόμους του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου