Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 26, 2017

Παραβίαση νόμου Σκουρλέτη: Δήμος λήγει τις νέες συμβάσεις 5 μήνες πριν (απόφαση)



Σε τετράμηνες και όχι εννιάμηνες, όπως προβλέπει η ρύθμιση Σκουρλέτη, συμβάσεις στους εργαζόμενους στην καθαριότητα προχώρησε ο δήμος Σιθωνίας στην Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, με ΑΠΟΦΑΣΗ του δήμάρχου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ Ιωάννη Τζίτζιου, ο δήμος υπέγραψε στις 14 Ιουλίου, νέες συμβάσεις στους 115 συμβασιούχους καθαριότητας που, απέλυσε στις 12 Iουλίου. Ωστόσο, είναι ο μόνος δήμος στην Ελλάδα, που αντι για την 31 Μαρτίου 2018, θέτει ως καταληκτική ημερομηνία των συμβάσεων την 31 Οκτωβρίου 2016.

Αν και στις συμβάσεις γίνεται επίκληση του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 και της σχετικής εγκυκλίου Σκουρλέτη, ο δήμος, όπως τονίζει στην aftodioikisi.gr, o πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων δήμου Σιθωνίας Αναστάσιος Παπαργύρης, επικαλείται έλλειψη χρημάτων από τα ανταποδοτικά τέλη για να καλύψει τη μισθοδοσία τους έως τον Μάρτιο.

Το περίεργο ωστόσο είναι ότι παρά τη σαφήνεια τόσο του άρθρου 24 όσο και της εγκυκλίου ο κ. Παπαργύρης επιμένει ότι η απόφαση αυτή του δήμου «είναι νόμιμη», εξηγώντας με αυτό τον τρόπο το λόγο που δεν υπήρξε ούτε μία ανακοίνωση από ένα Σωματείο που δημοσιοποιεί δελτία Τύπου ακόμη και για ελάσσονος σημασίας ζητήματα.

Ωστόσο, έμπεροι νομικοί στους οποίους απευθύνθηκε η aftodioikisi.gr, τόνιζαν ότι «τόσο ο νόμος όσο και η ερμηνευτική εγκύκλιος είναι σαφή και με τον να προχωρά στην υπογραφή τον τρόπο ο δήμος στην ουσία λειτουργεί κατά παράβασή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου