Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 23, 2017

Όταν ήταν 7 ετών οι γονείς της τής είπαν ότι θα πεθάνει από λευχαιμία. Αυτό που ήθελαν, ήταν τις δωρεές των γειτόνων



«Από όσο ξέρω, μου κατέστρεψε την ζωή», είναι τα λόγια της 21χρονης Χάνα Μίλμπραντ όταν την ρωτούν για την μητέρα της.


Σε ηλικία επτά ετών, η Χάνα έμαθε από τους γονείς της ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου. Η μητέρα της της ξύρισε τα μαλλιά, καθώς θα έπεφταν από της χημειοθεραπείες, και ζήτησε από τον σύμβουλο ψυχικής υγείας του σχολείου της να την προετοιμάσει για τον βέβαιο θάνατο. Η ψυχική της υγεία ωστόσο είχε καταρρεύσει – ήταν ένα μικρό παιδί που μάθαινε πως δεν θα μεγαλώσει ποτέ. Αυτό που θα μάθαινε αργότερα ωστόσο ήταν χειρότερο από την ιδέα του θανάτου.

Η μικρή πόλη της Ουρμπάνα στο Οχάιο των ΗΠΑ είχε «αγκαλιάσει» την Χάνα που έπασχε από λευχαιμία. Η οικογένεια είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 31.000 δολάρια από δωρεές, οι οποίες υποτίθεται πως θα κάλυπταν τα ιατρικά έξοδα της κόρης τους. Στην πραγματικότητα, η Χάνα δεν υποβλήθηκε ποτέ σε κάποια θεραπεία. Κάθε φορά που επρόκειτο να επισκεφτούν την κλινική, η μητέρα της της έδινε ένα χάπι και εκείνη κοιμόταν. Όταν ξυπνούσε, την πληροφορούσε ότι η θεραπεία είχε ολοκληρωθεί.

Μια μέρα, η δασκάλα της Χάνα παρατήρησε ότι νέες τρίχες είχαν εμφανιστεί στο κεφάλι της. Μόνο που αυτές κάλυπταν με ομοιογένεια ολόκληρο το κρανίο της, πράγμα σπάνιο για κάποιον καρκινοπαθή που χάνει τα μαλλιά του ανά τούφες. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα το κορίτσι έδειχνε υγιές, της κίνησαν την υποψία και κάλεσε τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση.

Αυτό που αποδείχτηκε δεν μπορούσε να το διανοηθεί εύκολα ανθρώπινος νους: οι γονείς της έλεγαν ψέμματα ότι η κόρη τους είχε λευχαιμία για να δέχονται την προσοχή και τις δωρεές των γειτόνων τους. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία της Ουρμπάνα, με την Χάνα να βρίσκεται σε σύγχυση.

Αρχικά, η ίδια έμαθε από τους αστυνομικούς ότι είναι υγιής και δεν θα πεθάνει, γεγονός που της έδωσε μεγάλη ανακούφιση. Αργότερα όμως της γνωστοποίησαν πως οι γονείς της θα οδηγούνταν στην φυλακή και ότι εκείνη θα βρισκόταν υπό την προστασία του κράτους. Επί ένα χρόνο η ίδια ζούσε με ανάδοχους γονείς, μέχρι που η αδελφή του πατέρα της κατάφερε να κερδίσει την επιμέλειά της. Η ζωή της δεν θα ήταν όμως ποτέ η ίδια.

Σε συνέντευξη που έδωσε για πρώτη φορά στην «Daily Mail», η 21χρονη πλέον Χάνα εξηγεί ότι η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με την κατάθλιψη σε πολύ μικρή ηλικία και είχε σκεφτεί μέχρι και να αφαιρέσει την ζωή της. Ακόμα, ένα από τα πράγματα για τα οποία έχει μετανιώσει είναι ότι δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον πατέρα της στα δικαστήρια. Η ίδια πιστεύει ότι είναι αθώος και πως εξαπατήθηκε από την μητέρα της και έχει κρατήσει επαφή μαζί του μετά την αποφυλάκισή του το 2008, τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του.

Όσον αφορά την μητέρα της, η ίδια δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της. Η Τερέζα Μίλμπραντ, όπως ονομάζεται, εξέτισε ποινή έξι ετών με την κατηγορία ότι εξαπάτησε τους συμπολίτες της για να βγάλει χρήματα. Η υπεράσπισή της επέμενε ότι η ίδια πάσχει από το σύνδρομο «Munchausen by proxy», κατά το οποίο ένας γονέας παριστάνει ότι το παιδί του είναι άρρωστο (ή του προκαλεί σωματικές βλάβες) για να λάβει την προσοχή του κόσμου. Ωστόσο, αυτό δεν αποδείχτηκε κατά την ψυχιατρική της αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου