Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 11, 2017

Τα 8 γραφικά χωριουδάκια του Ιονίου που θα σε μαγέψουν!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Μπορεί οι πρωτεύουσες να έχουν την μεγαλειώδη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τα χωριουδάκια του Ιονίου όμως έχουν την χρωματιστή, γήινη, κουκλίστικη χάρη.

Σκαρφαλωμένα πάνω σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, ή απλωμένα ραχάτικα πλάι στην τιρκουάζ τους θάλασσα, αυτά είναι τα πιο όμορφα χωριά των Επτανήσων.



Το μικρό χωριό-μπιζουδάκι στα βόρεια του νησιού ήταν το μόνο που έμεινε ανέγγιχτο από τον σεισμό του 1953, που ισοπέδωσε μεγάλο τμήμα της Κεφαλονιάς, κι αυτό σημαίνει ότι διατηρεί ανέπαφη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Βενετσιάνικα αρχοντικά, παστέλ χρώματα, πλακόστρωτα δρομάκια και μία υπέροχη προκυμαία, ιδανική για απογευματινές περαντζάδες, συνθέτουν το ατμοσφαιρικό τοπίο του.

Άσσος, Κεφαλονιά
Η Άσσος (και όχι ο Άσσος) ενώνεται με το υπόλοιπο νησί με μια στενή λωρίδα στεριάς και στεφανώνεται από ένα υπέροχο βενετσιάνικο κάστρο. Λευκά και παστέλ σπιτάκια, πολλά εξ αυτών χτισμένα πριν τον σεισμό, πλαισιώνουν την προκυμαία, ενώ η θέα από το κάστρο είναι φαντασμαγορική.
Καρυά, Λευκάδα

Παραδοσιακά σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές σκαρφαλώνουν στις κατάφυτες βουνοπλαγιές και συνθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα –και ωραιότερα– χωριά της Λευκάδας. Κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο της πλατείας αξίζει να κάνετε μια στάση για καφεδάκι ή ουζοποικιλίες, ενώ για το απαραίτητο sightseeing υπάρχει το Λαογραφικό Μουσείο Λευκαδίτικου Κεντήματος.
Δρυμώνας, Λευκάδα


Φωτό: Lefkada Slow Guide

Δύσκολα θα μαντεύατε ότι βρίσκεστε σε νησί αν βρισκόσασταν ξαφνικά στον Δρυμώνα: παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια, η τεχνοτροπία των οποίων θυμίζει ορεινό χωριό της Πελοποννήσου, χαρακτηριστικές κεραμοσκεπές, τρεχούμενα νερά, πυκνή βλάστηση και πλακόστρωτα, ανηφορικά σοκάκια που ατενίζουν από ψηλά τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού.
Αφιώνας, Κέρκυρα

Ένα κουκλίστικο χωριουδάκι με χρωματιστά σπίτια, πλακόστρωτα καλντερίμια και συγκλονιστική θέα σε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Κέρκυρας. Ο Αφιώνας είναι χτισμένος επάνω σε ένα ορεινό ακρωτήρι, ανάμεσα στον κόλπο του Αρίλλα και την παραλία του Αγίου Γεωργίου. Από το χωριό ξεκινά μονοπάτι που καταλήγει μετά από ένα εικοσάλεπτο πεζοπορίας σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κέρκυρας, το Πόρτο Τιμόνι.
Παλιά Περίθεια, Κέρκυρα

Ένα από τα παλαιότερα χωριά της Κέρκυρας, η Παλιά ή Άνω Περίθεια είναι ένα πέτρινο χωριό-μπιζουδάκι, σκέτο μουσείο βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, με τα λιθόστρωτα καλντερίμια της να ελίσσονται ανάμεσα σε εξίσου πέτρινα σπιτάκια. Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του Παντοκράτορα, σε υψόμετρο 450 μέτρων, είναι ανακηρυγμένη διατηρητέος οικισμός «ως τοπίο φυσικού κάλλους και ως αρχιτεκτονικό σύνολο που έχει ανάγκη Κρατικής Προστασίας γιατί αποτελεί αξιόλογο οικισμό με 130 σπίτια Ενετικής Αρχιτεκτονικής και αρκετές αξιόλογες εκκλησίες με τοιχογραφίες, περιβάλλεται δε από τοπίο εξαιρετικού κάλλους».
Κιόνι, Ιθάκη

Παστέλ σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές ξεπροβάλλουν σαν χρωματιστές πινελιές ανάμεσα σε φουντωτά δέντρα, ακριβώς πάνω από τα διάφανα πρασινογάλαζα νερά του Ιονίου. Θα μπορούσε να είναι η περιγραφή ενός πίνακα ζωγραφικής, αλλά όχι, είναι το Κιόνι, το σούπερ γραφικό χωριό-λιμανάκι-ησυχαστήριο της Ιθάκης.


πηγη travelstyle.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου