Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 17, 2017

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ... Όχι! Δεν είναι απόσπασμα άρθρου της "Αυγής"!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ερη Ριτσου

Άχου και είδα το "Παπαδόπουλος" και το μυαλό μου πήγε στον μεταστάντα της "Επαναστάσεως"... Αλλά το άρθρο θα είναι αδικημένο αν το αφήσω μόνο του γι' αυτό θα του δώσω για παρέα την ανάρτηση του Γιώργου Αλεξάτου που ξύπνησε παλιές μνήμες.
"ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ
"Άρνησιν των θεμελιωδών αρχών, επί των οποίων στηρίζεται η δημοκρατία, αποτελεί ο ολοκληρωτισμός (...) Ο ολοκληρωτισμός υπό την σύγχρονον μορφήν ενεφανίσθη μετά τον...Πρώτον Παγκόσμιον Πόλεμον και επεκράτησεν εις την Ρωσίαν (1917) ως μπολσεβικισμός (κομμουνισμός), εις την Ιταλίαν (1922) ως φασισμός και εις την Γερμανίαν (1933) ως εθνικοσοσιαλισμός (νατσισμός)".
Όχι! Δεν είναι απόσπασμα άρθρου της "Αυγής". Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο του πάλαι ποτέ μαρξιστή, κατοπινού δεξιού αντικομμουνιστή σοσιαλδημοκράτη και τελικά χουντικού υπουργού, Θεοφύλακτου Παπακωνσταντίνου, "Πολιτική Αγωγή", που εκδόθηκε το 1970 και διδασκόταν και στα σχολεία μέχρι που έπεσε η Χούντα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου