Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 08, 2017

Αναμνήσεις:Οταν η Γλυφάδα ήταν γεμάτη πεύκα και πηγάδια και το μόνο που υπήρχε ήταν το θρυλικό εξοχικό κέντρο «Τρουβίλ»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Στα μέσα της δεκαετίας του 1920, η παραλία της Γλυφάδας ήταν ένας κατάφυτος τόπος από πεύκα.

Το όνομά «Γλυφάδα» προέρχεται από τα πηγάδια της περιοχής που είχαν γλυφό νερό.



Κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Αιξωνή και ήταν γνωστή για την αιξωνική τρίγλη (μπαρμπούνι). Το μόνο κτίριο που δέσποζε ήταν ένα εξοχικό κέντρο που χρησίμευε και ως πανδοχείο για τους κυνηγούς, που ήταν οι κύριοι επισκέπτες της περιοχής εκείνη την περίοδο. Το εξοχικό εκείνο κέντρο λεγόταν «Τρουβίλ».


Δίπλα του ήταν μία μικρή ξύλινη αίθουσα, το πρώτο Δημοτικό σχολείο και πίσω ένα μικρό εκκλησάκι… αυτό του Αγίου Κωνσταντίνου !

Η δημιουργία λουτρών στα σημερινά Αστέρια, σημάδεψε την ιστορία της πόλης. Ήταν τα λεγόμενα μπαιν μιξτ.Η απόδραση των Αθηναίων στα Λουτρά ήταν κοσμική υπόθεση και απευθυνόταν κυρίως σε ανθρώπους με υψηλότερα εισοδήματα.

Το 1946 η Γλυφάδα έγινε Δήμος και λίγα χρόνια μετά, ο τότε Δήμαρχος ΄Αγγελος Μεταξάς μετέτρεψε το « Τρουβίλ» στο πρώτο Δημαρχείο της πόλης, γνωστό σήμερα ως «Παλιό Δημαρχείο».

Αρκετά χρόνια μετά, στην σημερινή εποχή, η Γλυφάδα έχει διαφορετική όψη. Επιβλητικοί φοίνικες, τεράστιες λεωφόροι, μαρίνες με θαλαμηγούς, εκπληκτικά εστιατόρια και clubs.

Ανέπαφες στον χρόνο παραμένουν ορισμένες παλιές βίλες, θυμίζοντας μας την αίγλη μιας περασμένης εποχής.

Ελισάβετ Μιτσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου