Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 14, 2023

Παραλίες Καραϊβικής, προορισμός-διαμάντι: Το παραδεισένιο χωριό που «σβήνει» και τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου

Αναμφισβήτητα, ένας καλοκαιρινός προορισμός ο οποίος κρύβει πολλές εκπλήξεις είναι τα εξωτικής ομορφιάς Σύβοτα. Πρόκειται για παραθαλάσσιο θέρετρο στη νότια Θεσπρωτία, πλούσιο σε πράσινο αλλά και εξωτικές παραλίες.  
 Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το εν λόγω μέρος έχει την τιμητική του καθώς στο λιμάνι φτάνουν με τεράστια ανυπομονησία οικογένειες, ζευγάρια και αλλά και φιλικές παρέες. Τα Σύβοτα είναι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός, γεγονός που ενισχύεται από το ότι κυριαρχεί ο αέρας του Ιονίου. Επιπλέον, τα πεντακάθαρα νερά, δημιουργούν εικόνες που παραπέμπουν σε κινηματογραφικά τοπία  με άρωμα Καραϊβικής.  

Μόλις 24 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα είναι χτισμένα σε κόλπο ο οποίος προστατεύει την περιοχή από τον αέρα, ενώ στον ίδιο κόλπο θα δείτε και διάσπαρτα μικρά νησιά (Μουρτεµένο, Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος). 

Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, τα Σύβοτα λεγόντουσαν Βώλια, ενώ το 1927 το όνομά τους άλλαξε σε Μούρτος και έμεινε μέχρι και το 1940, όταν και ονομάστηκαν Σύβοτα.
Το επίκεντρο στα Σύβοτα είναι το γραφικό λιμανάκι με χαρακτηριστική την πλακόστρωτη προκυμαία του, το οποίο και ουσιαστικά τα περιβάλλει. Στο συγκεκριμένο λιμανάκι, μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας ή να κάτσετε σε κάποιο από τα αρκετά μαγαζιά που υπάρχουν.  

Ουσιαστικά πρόκειται και για τον παραθαλάσσιο οικισμό που βρίσκεται χτισμένος μέσα στον κλειστό κόλπο. Εκεί υπάρχει και η μαρίνα που μπορεί να φιλοξενήσει
Λίγο πιο πέρα από το λιμανάκι ξεκινούν οι μοναδικές παραλίες. Κάποιες μεγαλύτερες σε μέγεθος, ενώ κάποιες άλλες μικρότερες, το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως τα νερά τους είναι πεντακάθαρα και τιρκουάζ, κάτι που παραπέμπει κατευθείαν σε παραλίες από ταινίες του Χόλιγουντ γυρισμένες στην Καραϊβική.  

Οι πολλές χειμερινές βροχές που σημειώνονται στην περιοχή, έχουν ως αποτέλεσμα ένα κατάφυτο τοπίο και αυτό είναι ορατό στις περισσότερες παραλίες, όπου τα δέντρα κυριολεκτικά ακουμπούν τη θάλασσα. Η περιοχή είναι διάσημη πολλά χρόνια τώρα, η τουριστική υποδομή είναι πάρα πολύ καλή οπότε και εδώ δεν θα σας λείψει τίποτα. Συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε από ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε budget, μέχρι και πολυτελή ξενοδοχεία.  

Παραλίες-όνειρο 
Οι παραλίες, όπως ήδη τονίσαμε, έχουν άκρως εξωτικές αποχρώσεις γαλάζιου και πράσινου και στην ουσία αποτελούν το μεγαλύτερο ατού της περιοχής. Άλλο βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η άλλοτε λευκή, άλλοτε χρυσαφένια τους άμμος αλλά και τα ζεστά τους νερά. 

Μπέλα Βράκα 
Σίγουρα εάν επισκεφθείτε τα Σύβοτα, πρέπει να πάτε στην παραλία Μπέλα Βράκα που συγκαταλέγεται στις καλύτερες παραλίες της χώρας, στο νησάκι Μουρτεμένο. Το μέρος θυμίζει έναν επίγειο παράδεισο, ενώ για να φτάσετε, πρέπει να διασχίσετε τη θάλασσα με τα πόδια. Απέχει από το κέντρο 10 με 15 λεπτά με τα πόδια και μόλις 2 λεπτά με το αυτοκίνητο.
Επίσης, στο νησάκι του Αγίου Νικολάου υπάρχουν οι καταπληκτικές παραλίες Διαπόρι και Πάνα. Άλλες ιδιαίτερα γνωστές παραλίες είναι οι Γαλλικός Μώλος,?Ζέρι,?Σταβέντο,?Ζάβια,?Μεγάλη και Μικρή Άμμος. Φροντίστε να οργανωθείτε σωστά προκειμένου να μη χάσετε καμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου