Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών!


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Όλες οι δυνάμεις του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου του πλανήτηέχουν συντονιστεί εναντίον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, όπου αύριο ο λαός θα απαντήσει στην ιμπεριαλιστική αποσταθεροποίηση με την ψήφο του για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση (ANC).
Όλοι οι gatekeepers του καπιταλισμού (φύλακες, προστάτες, κηδεμόνες, στην καθομιλουμένη νταβατζήδες) έχουν στο στόχαστρο τη Συρία της Λατινικής Αμερικής, όπως παρομοίαζε ο Κομαντάντε Τσάβες την πατρίδα του.
Στην πρώτη γραμμή αυτής της χυδαίας επίθεσης τα ΜΜΕ, η δημοσιογραφική πορνεία κι απολύτως φυσιολογικά οι "θεσμοί" της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" με πρώτη την ανεπάγγελτη υπάλληλο του 4ου Ράιχ, την Φεντερίκα Μογκερίνι: Ηχηρό χαστούκι στη Μογκερίνι και Ε.Ε.!, αλλά και το γνωστό εργαλείο του 4ου Ράιχ όπως η "Επιτροπή της Βενετίας του Συμβουλίουτης Ευρώπης", που επικαλείται, μεταφέρει και μάλιστα ασχολίαστα ο δημοσιογράφος κ. Ν. Ρούσσης (www.reporter.gr) "Συμβούλιο Ευρώπης: Στερείται αξιοπιστίας η προσπάθεια Μαδούρο για νέο Σύνταγμα... Η προσπάθεια του προέδρου της Βενεζουέλας για νέο Σύνταγμα στερείται αξιοπιστίας και διακρίνεται από πολλές ελλείψεις που υπονομεύουν την δημοκρατική αξιοπιστία...".
Με ποιο δικαίωμα ο λαός της Βενεζουέλας κι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας τολμούν να εφαρμόζουν τους νόμους και το Σύνταγμα της δικής τους πατρίδας;
Με ποιο δικαίωμα ο λαός της Βενεζουέλας μπορεί να επιθυμεί εκλογή αντιπροσώπων για... Εθνική Συντακτική Συνέλευση και να μην ακολουθεί τα πρότυπα της "δημοκρατικής" δύσης, ώστε το Σύνταγμα του να το αποφασίζουν οι βουλευτές κι όχι ότι προβλέπει το δικό τους Σύνταγμα;
Με ποιο δικαίωμα ο λαός της Βενεζουέλας δεν αποδέχεται τη θέληση των gatekeepers, να παραβιάσει τις δημοκρατικές και Συνταγματικές αρχές και οι βουλευτές ν' αποφασίσουν για το δικό του μέλλον;
Με ποιο δικαίωμα ο λαός της Βενεζουέλας δεν επιθυμεί Σύνταγμα και Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις από μορφωμένους βουλευτές και θα εκλέξει αμόρφωτους, εργάτες, αγρότες, ανίκανους πολίτες, σαν τον πρόεδρο Μαδούρο που είναι ένας οδηγός λεωφορείου;
Μας βομβαρδίζουν επίσης τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία: "Στη Βενεζουέλα απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια πριν τις εκλογές...".
Δεν βρέθηκε ένας/μία δημοσιογράφος να μην μας δώσει αυτή την "πρωτάκουστη" και πρωτοφανή" απόφαση του δικτατορικού καθεστώτος Μαδούρο!
Έτσι δεν συμβαίνει στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Ρώμη, το Παρίσι και πάει λέγοντας σε ολόκληρη τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαίκή οικογένεια"; Μόλις κλείσει η προεκλογική περίοδος -συνήθως Παρασκευή βράδυ όταν οι εκλογικές διιαδικασίες είναι Κυριακή- ξεκινούν διαδηλώσεις, συλλαλητήρια σ' αυτές τις πρωτεύουσες της "δημοκρατίας". Καλά δεν θυμάστε πως το Σάββατο πριν τις εκλογές, ή την Κυριακή που ψηφίζουμε στην Ελλάδα πως διαδηλώνουν μαζικά κόμματα, συνδικάτα, πολίτες στην Αθήνα και την Ελλάδα ολόκληρη;
Άραγε σε τι κόσμο ζούμε και μπορούν με μια τεράστια άνεση να μας πυροβολούν το μυαλό αυτοί οι σε διατεταγμένη υπηρεσία "ευρωπαίοι δημοκράτες σοφοί" της Βενετίας (αυτοί που ποτέ δεν έθεσαν την κατοχή της Κύπρου μας, ενός κράτους μέλος της Ε.Ε., που ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από τα μνημόνια της ντροπής...), η κάθε Μογκερίνι (πλασιέ εμπόρων όπλων σε στυγνά αραβικά καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία κι αλλού...) κι η δημοσιογραφική αλητεία;
Η πρόσφατη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ απόφαση της πάλαι ποτέ αριστερής ιταλικής εφημερίδας "Il Manifesto" να λογοκρίνει και να φιμώσει τη φωνή της απεσταλμένης της στη Βενεζουέλα, δείχνει τον πανικό για την αυριανή κορυφαία εκλογική διαδικασία (Η "αριστερή" εφημερίδα "Il Manifesto" λογόκρινε τη χρυσή πένα της για τη Βενεζουέλα!).
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία δεν είναι μόνη της μπροστά σ' αυτή την ξέφρενη επίθεση των ιμπεριαλιστών, που φθάνει σε σημείο παραλογισμού μετά την πανωλεθρία της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία.

Πρώτος δίνει σήμερα το παρών ο πρόεδρος της ΒολιβίαςEvo Morales: "Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών". Όταν μόλις πριν λίγες ημέρες έδωσε ένα ακόμη ηχηρό χαστούκι στο υπέρ-εθνικό κεφάλαιο: O Evo Morales διακήρυξε "πλήρη ανεξαρτησία" της Βολιβίας από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα!
Ο Έβο με την ευκαιρία των 63 χρόνων από τη γέννηση του ηγέτης της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγκο Τσάβες (28 Ιούλη 1954 - 5 Μάρτη 2013) έστειλε στους ιμπεριαλιστές και το δικό του μήνυμα:
«Θυμόμαστε τη γέννηση του Ούγκο Τσάβες, σύντροφο στον αγώνα, πατριώτη στρατιώτη και ηγέτη που συνέλαβε την Επανάσταση του 21ου αιώνα. Η ηχηρή φωνή σου απέκρουσε τον ιμπεριαλισμό και τώρα επιστρέφει ζωντανή μέσα από των επαναστατικό αγώνα των λαών.
Μένει στη μνήμη μας ο Ούγκο Τσάβες, ώστε η Δημοκρατία του λαού της Βενεζουέλας να συντρίψει την πραξικοπηματική επέμβαση των ΗΠΑ. Ο Τσάβες ΖΕΙ! Η κληρονομιά σου κι η θυσία σου επέστρεψαν την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία στο λαό σου και στη Μεγάλη Πατρίδα. Ο Τσάβες ΖΕΙ!».
Γράφει ο ηγέτης της Βολιβίας και δίνει το στίγμα των ανυπότακτων λαών της Λατινικής Αμερικής.
Evo Morales Ayma‏Invocamos la memoria de Hugo Chávez para que la democracia del pueblo de Venezuela derrote intervencionismo golpista de EEUU. ¡Chávez Vive!
Hermano y compañero Hugo Chávez, tu voz vibrante rechazó al imperialismo y ahora retorna con vida en la lucha revolucionaria de los pueblos.
Hermano Hugo Chávez, tu legado y tu sacrificio le han devuelto la dignidad y soberanía a tu pueblo y a la PatriaGrande. ¡Chávez Vive!
Invocamos la memoria de Hugo Chávez para que la democracia del pueblo de Venezuela derrote intervencionismo golpista de EEUU. ¡Chávez Vive!

Οι ΗΠΑ σε συνεργασία και με την Ε.Ε. (γι' αυτό το τεράστιο ενδιαφέρον για τη Βενεζουέλα από τους "σοφούς" της Βενετίας, τη Μογκερίνι -η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα με τόσες κορώνες για τη Βενεζουέλα, γιατί συμφώνησε στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με αυτή την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας;-, τη "δημοσιογραφία" και σια), όπως στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούν τους Κούρδους λακέδες τους, για τη Βενεζουέλα προετοιμάζουν μια επέμβαση μέσω των χωρών-λακέδων τους, το Μεξικό και την Κολομβία, με πρόσχημα τα "ανθρώπινα δικαιώματα". Ακριβώς εκείνες τις χώρες όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανύπαρκτα: κάθε χρόνο εκατοντάδες δολοφονίες δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, φοιτητών, ηγετών κοινωνικών κινημάτων και προστατευμένο το ναρκεμπόριο.

Ο λαός της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας θα δώσει αύριο τη δική του απάντηση!
Όσοι σήμερα σιωπούν, έχουν "προβληματισμούς" και διλήμματα με ποιον είναι, θα αναμετρηθούν με την ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου