Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 13, 2017

Ο Στίβεν Χόκινγκ: Αποκάλυψε το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ανθρωπότητας

Τη δική του θεώρηση σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά και τη μεγαλύτερη αποτυχία της στην ιστορία της, έδωσε σε ομιλία του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ο διάσημος Βρετανός καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ, του οποίου η ζωή έγινε πρόσφατα ταινία.


«Εάν μπορούσα να διορθώσω ένα μειονέκτημα της ανθρωπότητας, αυτό θα ήταν η επιθετικότητα, η οποία μπορεί να θεωρείτο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους των σπηλαίων, όσον αφορά στην εξεύρεση τροφής, την εξασφάλιση στέγης και ζευγαρώματος για τη διαιώνιση του είδους. Σήμερα, ωστόσο, απειλεί τους πάντες με εξαφάνιση», υποστήριξε ο καθηγητής Χόκινγκ.

Όπως σημείωσε, η επιθετικότητα θα πρέπει να αντικατασταθεί με την συμπόνια, σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελέσει κίνδυνο εξαφάνισης του ανθρώπινου πολιτισμού, από έναν ενδεχόμενο πυρηνικό όλεθρο.

Μάλιστα, ως μοναδικά αντίδοτα, πρότεινε την ευγένεια, την καλοσύνη και την ενσυναίσθηση, που μπορούν να φέρουν αγάπη και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων.

Τέλος, ο 73χρονος Βρετανός αστροφυσικός τόνισε τα οφέλη της κατάκτησης του διαστήματος από τους ανθρώπους, η οποία αποτελεί μια μορφή «ασφάλειας ζωής» για το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Η αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι άλλαξε το μέλλον της ανθρώπινης φυλής με τρόπους που δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτοί», είπε.

«Μπορεί να μην έλυσε κανένα από τα άμεσα προβλήματά μας στον πλανήτη Γη, αλλά μας έδωσε νέες προοπτικές για την επίλυσή τους και μας έκανε να κοιτάξουμε τόσο προς τα έξω, όσο και προς τα μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου