Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 31, 2017

Θηλυκός 'μόγλης' επιβίωσε στη σιβηρική τάιγκα για έξι μέρες



Το ανήλικο κορίτσι τρεφόταν με μούρα και κατάφερε να αποφύγει τις αρκούδες που συχνάζουν στην περιοχή


Περισσότεροi από 230 αστυνομικοί, μέλη της ρωσικής Εθνικής Φρουράς, στρατιωτικοί και εθελοντές συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο εξαφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα σε ένα πυκνό δάσος της Σιβηρίας. Τελικώς η ανήλικη εντοπίστηκε χθες, Κυριακή, κατά την έκτη ημέρα της ευρείας επιχείρησης.





Η μικρή Yana Tomacheva βρέθηκε ζωντανή και εξαιρετικά εξαντλημένη στην περιοχή Krasnoyarsk της Ρωσίας, αφότου περιπλανήθηκε μόνη της στο άγριο δάσος. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.



Η 14χρονη εξαφανίστηκε τη Δευτέρα, όταν πήγε να μαζέψει μούρα μαζί με τη μητέρα της και τις μεγαλύτερες αδελφές της. Τα κορίτσια φαίνεται πως ακολούθησαν διαφορετικές κατευθύνσεις η κάθε μια. Στη συνέχεια τα ίχνη της μικρής εξαφανίστηκαν και το βράδυ της ίδιας ημέρας η οικογένεια ειδοποίησε τις αρχές.

"Χάθηκε κοντά στο χωριό Chindat. Είναι μια αρκετά απομακρυσμένη περιοχή, το δάσος εκεί υψώνεται πυκνό σαν τείχος" ένας από τους διασώστες που συμμετείχε στην επιχείρηση. "Αρκεί να περπατήσει κανείς δέκα χιλιόμετρα για να χάσει τελείως τον προσανατολισμό του και να μη βλέπει τίποτα" συνέχισε.

"Το γρασίδι (στην περιοχή) είναι ψηλό και είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε ένα άτομο από ψηλά. Ακόμη και αν πετάς σε ύψος δύο μέτρων πάνω από το παιδί, δεν θα το προσέξεις" σχολίασε ο συντονιστής της επιχείρησης. "Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται (στην επιχείρηση εντοπισμού) τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να βρεθεί κάποιος" πρόσθεσε.



Τα κλιμάκια διάσωσης "χτένισαν" με τη βοήθεια 17 οχημάτων εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, καθώς και τις όχθες ποταμών και το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής. Από αέρος συνέδραμαν ένα ελικόπτερο, drones και ένα γυροπλάνο. Οι δύο πρώτες ημέρες της αναζήτησης ήταν περίπλοκες λόγω βροχής, με τα σκυλιά της αστυνομίας να χάνουν τα ίχνη της κοπέλας στη λάσπη.

Το κορίτσι κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας μούρα. Ήρθε αντιμέτωπο με σμήνη από κουνούπια και σκνίπες, ενώ κατάφερε να αποφύγει τις αρκούδες που συχνάζουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου