Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 07, 2017

Βίντεο: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία κατά του «κυνηγιού του ταύρου» στην Παμπλόνα

Εν όψει του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν

Οι ακτιβίστριες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων έβαλαν... κέρατα και πασπάλισαν το γυμνό τους κορμί με κόκκινη σκόνη



Τα γυμνά τους στήθη πρόταξαν γυναίκες και άνδρες στη πόλη...
Παμπλόνα της βόρειας Ισπανίας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο έθιμο της ταυρομαχίας που αναβιώνει σήμερα με το παγκοσμίως γνωστό "κυνήγι των ταύρων".

Ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων έβαλαν... κέρατα κι έκαναν έκκληση για ένα "Φεστιβάλ χωρίς αίμα" ζητώντας την απαγόρευση του "κυνηγιού των ταύρων". Πρώτα όμως είχαν αλείψει το γυμνό τους κορμί με κόκκινη σκόνη...

Το θέαμα ήταν άκρως εντυπωσιακό αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ισπανοί και Ισπανίδες πέταξαν τα ρούχα τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης όπου από σήμερα ξεκινά το περίφημο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Σύμφωνα με το "κυνήγι των ταύρων", τα ζώα αφήνονται στα πολυδαίδαλα δρομάκια της παλαιάς πόλης και οι άνδρες - που ονομάζονται "μόθος" τρέχουν πλάι σε έξι ταύρους έχοντας ως μόνο όπλο διπλωμένες εφημερίδες.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνοντας μέχρι και ένα εκατομμύριο επισκέπτες, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ. Τα ζώα διασχίζουν μία απόσταση 825 μέτρων μέσα στο παλαιό κέντρο προσφέροντας ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνο θέαμα.


Κι επειδή το βράδυ θανατώνονται στις παραδοσιακές ταυρομαχίες, το επίμαχο φεστιβάλ έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια ουκ λίγες "επιθέσεις" από φιλοζωικές οργανώσεις. Από τις αρχές του 20ου αιώνα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 15 άτομα. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 27χρονος άνδρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2009, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Sun".


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου