Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 10, 2017

Φεγγαρόψαρο θηρίο τρομάζει ψαροντουφεκά στον Αγιόκαμπο Λάρισας

Ένα απρόσμενο τετ α τετ για έναν ψαροντουφεκά που ψάρευε στην περιοχή του Αγιόκαμπου στη Λάρισα (Vid)
Λαρισαίος ψαροντουφεκάς βρέθηκε μπροστά σε ένα αναπάντεχο και σπάνιο τετ α τετ ψαρεύοντας στην περιοχή του Αγιόκαμπου στη Λάρισα.


Την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο, είδε ξαφνικά να έρχεται προς το μέρος του ένα ασυνήθιστο για τις ελληνικές θάλασσες ψάρι με άνοιγμα πάνω από δύο μέτρα και βάρος πολλών κιλών.

Όπως δήλωσε στο τοπικό "Τι Νέα Λάρισα;", ο Λαρισαίος ψαράς τρόμαξε όταν είδε το ψάρι να έρχεται προς το μέρος του και να κολυμπάει γύρω από αυτόν, ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, πρόκειται για φεγγαρόψαρο.

Το βίντεο το κατέγραψε με κάμερα που είχε προσαρτημένη στο ψαροντούφεκο του:




Παρά το τεράστιο μέγεθός του το φεγγαρόψαρο τρέφεται με πλαγκτόν, μέδουσες και μικρά ψαράκια που βρίσκει σκάβοντας στον βυθό, φυσικά σε τεράστιες ποσότητες.

Ο μέσος αρσενικός ενήλικας μπορεί να φτάσει τα 1.000 κιλά, το θηλυκό όμως είναι ελαφρύτερο, πιο ευέλικτο και παράγει περισσότερα αυγά από οποιοδήποτε άλλο σπονδυλωτό.

Για τα υπόλοιπα ψάρια το φεγγαρόψαρο είναι ο φόβος και ο τρόμος όχι μόνο λόγω της άσχημης όψης του, αλλά και εξαιτίας του τεράστιου όγκου του, ο οποίος το προστατεύει από τους εχθρούς και κυρίως τους καρχαρίες.

Αποτελεί όμως θύμα των θαλάσσιων λιονταριών και της όρκας, στις τροπικές θάλασσες, εκεί που συνηθίζει να ζει. Το εν λόγω είδος (φεγγαρόψαρο ή προπέλα) ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα με την ονομασία μύλη, λόγω της ομοιότητάς του με μυλόπετρα. Το ογκώδες σώμα του καλύπτεται από χοντρό και τραχύ δέρμα και, παρά το βάρος του, έχει την ικανότητα να κάνει άλματα έξω από το νερό. Το ψάρι μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 3 μ. και σε βάρος τους 2 τόνους.

Πρόκειται για ένα από τα γονιμότερα είδη ψαριών, αφού το θηλυκό μπορεί να παράγει μέχρι και 300 εκατ. αβγά. Το κρέας του δεν τρώγεται.

Βίντεο: Sakis Paschos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου