Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 21, 2017

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Χωρίς γιατρούς ένα χρόνο μετά την φιέστα…



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ, χρειάζεται επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας με βάση το Υπόμνημα που κατέθεσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Σαντορίνης πριν από 4 μήνες, επειδή η κατάσταση συνεχίζει να είναι επισφαλής στο νοσοκομείο λόγω της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή ασθενών και η υγεία των γιατρών.
Διαβάστε τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:

Ένα χρόνο λειτουργίας του Νοσοκομείου ΘΗΡΑΣ Α.Ε.- Το πρώτο Νοσοκομείο Ανώνυμη Εταιρεία στο ΕΣΥ

· Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς

· 20 Αεροδιακομιδές το μήνα

· Συνεχίζουν να μένουν 40 εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, λόγω ακριβής στέγης

· Η ευθύνη της μη στελέχωσης ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση

· Τα χιλιάδες σηπτικά χειρουργεία Πολάκη είναι ράμματα, μικροτραυματισμοί, αφαίρεση νυχιών κ.α

· Οι πολίτες της Σαντορίνης δεν χειρουργούνται στον τόπο τους, οι γυναίκες δεν γεννάνε στο τόπο τους.

· Δεν διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια

· Περισσότερο Θάτσερ παρά σοβιετοποίηση θυμίζουν οι πρακτικές Πολάκη

Μόνο η τούρτα έλειπε στο Υπουργείο Υγείας για τα γενέθλια του Νοσοκομείου Σαντορίνης.

Από τη μία ο κος Πολάκης πανηγυρίζει στο facebook για την Σοβιετοποίηση του Κράτους, από την άλλη ως Αν.Υπουργός Υγείας υπογράφει το Ν.4368/2016 που για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ΕΣΥ Νοσοκομείο εντάσσεται σε αυτό με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας. Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης παραχωρήθηκε στην ΑΕΜΥ ΑΕ η οποία το υπόλειτουργει.

Μπορεί η ΑΕΜΥ Α.Ε. να είναι μονομετοχική εταιρεία του Δημοσίου αλλά θυμίζουμε ότι όταν ήταν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει στα κάγκελα με την σύσταση της ΕΣΑΝ Α.Ε. Επίσης μονομετοχική εταιρεία του Δημοσίου που έργο είχε την κοστολόγηση των υπηρεσιών, η οποία συνεχίζει σήμερα να λειτουργεί παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταργούσε. Τώρα σιωπή που μια Α.Ε. γίνεται ιδιοκτήτρια Νοσοκομείου, το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΥ. Εάν συνέβαινε αυτό στο παρελθόν όταν ο κος Πολάκης ήταν συνδικαλιστής θα τα έκανε λίμπα!!!

Ο κος Πολάκης στην ΑΕΜΥ ΑΕ δεν παρεχώρησε μόνο το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Συνεχίζει να παραχωρεί πλήθος υπηρεσιών υγείας. Η Διοίκησή της ΑΕΜΥ ΑΕ δεν κρύβει την πρόθεσή της να ενταχθεί στο χρηματιστήριο ως πολυμετοχική εταιρεία. Οι πρώην Υπουργοί Υγείας που σύστησαν το ΕΣΥ την δεκαετία του 1980-1990 έκαναν Δημόσια μια σειρά μεγάλα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να είναι θιασώτες της σοβιετοποίησης του κράτους. Οι πρακτικές Πολάκη στο ΕΣΥ περισσότερο Θάτσερ θυμίζουν.

Η στελέχωση του Νοσοκομείου Σαντορίνης είναι επισφαλής. Η ΑΕΜΥ ΑΕ δεν μπορεί να προσελκύσει γιατρούς, λόγω έλλειψης κινήτρων και στέγης. Προσλαμβάνονται γιατροί και σύντομα παραιτούνται. Το μόνο που κάνει ο κος Πολάκης για την στελέχωση είναι να αποσπά που και που κάποιους γιατρούς του ΕΣΥ για μικρά χρονικά διαστήματα. Λακάνε όμως πριν την ώρα τους διαπιστώνοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο και το πρόβλημα στέγης.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί ουσιαστικά ως Κέντρο Υγείας καθότι η στελέχωση είναι τραγική και μόνο το κτίριο θυμίζει Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο. Για τον κο Πολάκη φταίει ο Δήμος που δεν παρέχει στέγη και κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών επαγγελματιών υγείας. Από πότε η ευθύνη λειτουργίας των Νοσοκομείων ανήκει στους Δήμους;

Ας μας πει ο κος Πολάκης. Πόσες θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ προκήρυξε για το Νοσοκομείο Σαντορίνης; Καμία. Τι κίνητρα προσέλκυσης ιατρών έδωσε καθότι το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότατο; Κανένα. Ποιες προκηρύξεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ εξέδωσε και ποια είναι τα κίνητρα προσέλκυσης υποψηφίων; Καμία και κανένα.

Είναι γνωστό ότι στη Σαντορίνη τα ενοίκια είναι πανάκριβα. Ακόμη και σε γιατρούς που προέρχονται από το Κέντρο Υγείας και είναι παλαιοί κάτοικοι γίνονται εξώσεις από τα σπίτια τους δήθεν για ιδιοκατοίκηση και εν συνεχεία νοικιάζουν τα σπίτια σε τουρίστες. Ο κος Πολάκης γνωρίζει ότι πολλοί εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές στη Σαντορίνη έχουν κάνει σπίτι τους το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο. Το Κέντρο Υγείας μετετράπη σε κοινόβιο 40 εργαζόμενων. Σε κάθε δωμάτιο μένουν ο ένας πάνω στον άλλον. Με 700-800 ευρώ μισθό το μήνα που παίρνει το προσωπικό και 1500 ευρώ το μήνα που παίρνουν οι γιατροί, πώς να νοικιάσουν σπίτια που ξεπερνούν κατά πολύ το μισθό τους;

Λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού η λειτουργία του Νοσοκομείου και οι εφημερίες του καθίστανται ανασφαλείς και τίθενται σε κίνδυνο η υγεία των Ασθενών, καθώς επίσης και η υγεία των γιατρών. Αυτό επισημαίνουν στο αναλυτικό υπόμνημα που κατέθεσαν ενυπόγραφα οι Ιατροί του νοσοκομείου Α.Ε. Θήρας 3 Μαρτίου 2017, ζητώντας από την Εισαγγελέα Νάξου να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Ακόμη δεν έχει προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα, καθότι δεν έχουν κληθεί οι Ιατροί να καταθέσουν. Με αναφορά σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ στην Εισαγγελέα Νάξου ζητάει την επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας καθότι η κατάσταση από πλευράς στελέχωσης παραμένει ίδια και χειρότερη και οι συνθήκες του Νοσοκομείου συνεχίζουν να είναι επισφαλείς.

Ο κος Πολάκης ως γιατρός γνωρίζει ότι οι εφημερίες των ιατρών για κάθε μήνα είναι οκτώ. Για να λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει 24 ώρες καθημερινά χρειάζονται τουλάχιστον 4-5 ιατρούς σε κάθε βασική ειδικότητα. Πως λοιπόν να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο Σαντορίνης με έναν ή δύο γιατρούς σε κάθε ειδικότητα; Από 1 Ιανουαρίου 2017 με απόφαση της ΑΕΜΥ ΑΕ όσες εφημερίες και αν κάνουν οι Ιατροί προκειμένου να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο, θα πληρώνονται μόνο τις οκτώ το μήνα.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

Η κατάσταση σήμερα σε Ιατρούς στο Νοσοκομείο ΑΕ Θήρας είναι η εξής:

· 1 Παθολόγος Διευθυντής Ιατρός ΕΣΥ από το Κέντρο Υγείας

· 1 Γενικός Ιατρός Διευθυντής Ιατρός ΕΣΥ προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας

· 1 Καρδιολόγος Ιατρός ΕΣΥ προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας

· 1 Χειρουργός Ιατρός ΑΕΜΥ ΑΕ και 1 επικουρικός Χειρουργός Ιατρός ΕΣΥ

Πως να καλυφθεί με ασφάλεια ο Παθολογικός και Χειρουργικός τομέας, οι κλινικές, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας; Πως μπορούν να γίνουν χειρουργεία με ένα Καρδιολόγο, χωρίς κάλυψη από Διευθυντή Χειρουργό και χωρίς το Νοσοκομείο να διαθέτει Αιμοδοσία;

Οι γυναίκες θα γεννάνε στο τόπο τους είχε πει ο Πρωθυπουργός. Πως; Με έναν Παιδίατρο Ιατρό ΕΣΥ προερχόμενο από το Κέντρο Υγείας και τρεις Γυναικολόγους – Μαιευτήρες, με την παραπάνω επισφαλή στελέχωση του χειρουργικού τομέα και χωρίς αιμοδοσία;

Το Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο Θήρας Α.Ε. δεν διαθέτει κανέναν Ιατρό Οφθαλμίατρο, Δερματολόγο, Ογκολόγο, Νεφρολόγο. Και βέβαια δεν διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αν και την υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια. Διαθέτει έναν ΩΡΛ χωρίς μηχανήματα και χωρίς στέγη που είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Διαθέτει μόνο δύο ορθοπεδικούς. Διαθέτει δύο Οδοντιάτρους χωρίς οδοντιατρικά μηχανήματα. Διαθέτει δύο μικροβιολόγους. Οι γιατροί έρχονται και φεύγουν παραιτούνται λόγω των συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στέγης. Δεν υπάρχει σήμερα Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας. Την θέση κατείχε Διευθυντής Ιατρός Χειρουργός αποσπασμένος από τη Λέρο ο οποίος απηυδισμένος από τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο και την έλλειψη στέγης παραιτήθηκε. Τώρα είναι σε αναρρωτική άδεια.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Τα χιλιάδες σηπτικά χειρουργεία Πολάκη είναι μικροχειρουργεία. Ο κος Πολάκης αθροίζει ως χειρουργεία τα πάντα. Ας εξηγήσει ο κος Πολάκης ως χειρουργός, τι είναι τα σηπτικά χειρουργεία; Αντίστοιχος αριθμός σηπτικών χειρουργείων γίνονταν και στο Κέντρο Υγείας. Τα ράμματα, η περιποίηση μικροτραυμάτων είναι χειρουργεία;

ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ

Οι αεροδιακομιδές είναι της ίδιας συχνότητας τώρα με τότε που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας. 20 κατά μέσο όρο το μήνα. Ο Αξονικός Τομογράφος που θα εγκατασταθεί θα λειτουργεί από 25/7 με μόνο τρεις Ακτινολόγους

Ας αφήσει την σοβιετοποίηση της χώρας και να συμμαζέψει τα του οίκου του. Πριν λοιπόν κρατικοποιήσει το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο ας αλλάξει το νομικό καθεστώς του Νοσοκομείου Θήρας που είναι στο χέρι του. Από Ανώνυμη Εταιρεία που ο ίδιος έφτιαξε, ας το μετατρέψει σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (κληροδότημα), όπως τόσα άλλα Νοσοκομεία τις ίδιας κατηγορίας μετέτρεψαν οι τότε Υπουργοί Υγείας της δεκαετίας 1980-1990, χωρίς να οραματίζονται την σοβιετοποίηση της χώρας όπως ο κος Πολάκης. Στο χέρι του είναι.

Τρέμει όμως την ΤΡΟΙΚΑ.

ΜΑΓΚΙΕΣ μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου