Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με μύδια

Καλοκαίρι και θαλασσινά πηγαίνουν μαζί και για αυτό ο σεφ Βασίλης Τζίμας σου δίνει τη συνταγή του για την πιο νόστιμη και εύκολη μακαρονάδα με μύδια. Τι περιμένεις; Μπες στην κουζίνα και καλή απόλαυση.

Υλικά:



500 γρ. σπαγγέτι

1-2 σκελίδες σκόρδο

2 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση

½ φλ. ξηρό λευκό κρασί

400-500 γρ. μύδια με το όστρακο

1-2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:



Bράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει (1 περίπου λεπτό). Προσθέτουμε τα τοματίνια, το κρασί και τα μύδια (όπως είναι με το όστρακο).

Τα σκεπάζουμε και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι κάπου – κάπου, μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν τα όστρακα. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια, για 5-7 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά που ετοιμάσαμε στην αρχή, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου