Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 07, 2017

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ! Τσακαλώτος: Την Παρασκευή θα πάρουμε τη δόση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Βέβαιος ότι θα εγκριθεί από τον ESΜ η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από

την τηλεδιάσκεψη «κορυφής» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην οποία συμμετείχε.
«Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης. Δεν θα σας το έλεγα αυτό εάν δεν ήμουν σίγουρος 100%», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά για τα προαπαιτούμενα που θέτει το ΔΝΤ και αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του ESM, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτά αφορούν σε δύο υπουργικές αποφάσεις, «όχι πολιτικές αλλά με τεχνικά ζητήματα, τις οποίες κοιτάμε τώρα».

Ειδικότερα, αφορούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στο «άνοιγμα» του επαγγέλματος των μηχανικών.
Σύμφωνα επίσης με τον κ. Τσακαλώτο, έχει λυθεί το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ εκείνο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «δεν είναι για τώρα» και δεν το ζητεί το ΔΝΤ.

Εξάλλου, σήμερα ή αύριο αναμένεται να σταλεί από την κυβέρνηση στο ΔΝΤ η «επιστολή προθέσεων», δηλαδή το σχέδιο μνημονίου (MEFP) με το Ταμείο.Βέβαιος ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα εγκριθεί από τον ESΜ η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από την τηλεδιάσκεψη «κορυφής» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην οποία συμμετείχε. «Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης. Δεν θα σας το έλεγα αυτό εάν δεν ήμουν σίγουρος 100%», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Ερωτηθείς σχετικά για τα προαπαιτούμενα που θέτει το ΔΝΤ και αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του ESM, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτά αφορούν σε δύο υπουργικές αποφάσεις, «όχι πολιτικές αλλά με τεχνικά ζητήματα, τις οποίες κοιτάμε τώρα». Ειδικότερα, αφορούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στο «άνοιγμα» του επαγγέλματος των μηχανικών. Σύμφωνα επίσης με τον κ. Τσακαλώτο, έχει λυθεί το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ εκείνο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «δεν είναι για τώρα» και δεν το ζητεί το ΔΝΤ. Εξάλλου, σήμερα ή αύριο αναμένεται να σταλεί από την κυβέρνηση στο ΔΝΤ η «επιστολή προθέσεων», δηλαδή το σχέδιο μνημονίου (MEFP) με το Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου