Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Και επίσημα σήμερα η λήξη των κινητοποιήσεων για συμβασιούχουςΣυνεδριάζει σήμερα, σε λίγη ώρα, στις 10 το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασίσει και τυπικά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν έντεκα μέρες απεργία, διεκδικώντας την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η σημερινή συνεδρίαση, έρχεται ουσιαστικά να επικυρώσει την τυπική λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζουμε ότι στις 29 Ιουνίου όταν αποφασίστηκε η λήξη της απεργιακή κινητοποίησης από την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις 5 ψήφους της πρώην «πράσινης» ΣΥΝΑΝ (τρεις) και της ΔΑΚΕ (δύο) δεν έλαβε την απόλυτη αλλά σχετική πλειοψηφία. Δεν χρειάστηκε όμως η “διπλή” ψήφος του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς οι προτάσεις ΔΑΣ-ΟΤΑ και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ παρότι ήταν στην κατεύθυνση της συνέχισης των κινητοποιήσεων, δεν ήταν ενιαίες.

Έτσι με τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έρχεται να επικυρωθεί και στο τυπικό μέρος της, η λήξη των κινητοποιήσεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει η αποτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Παράλληλα σύμφωνα με μέλη του Γ.Σ, θα υπάρξουν εισηγήσεις για τη διατήρηση του κλάδου σε αγωνιστική εγρήγορση, τόσο ενόψει και των νέων συμβάσεων που υπογράφουν οι συμβασιούχοι, όσο και της διαδικασίας για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ.

Αλλά και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν είτε από απολύσεις εργαζομένων, είτε από Επιτρόπους, που δεν θα υπογράφουν τις νέες συμβάσεις προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές των μισθών. Τα νέα εντάλματα για τις πληρωμές των μισθών των συμβασιούχων, αναμένεται να εγκριθούν στις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να γίνει η καταβολή της μισθοδοσίας στις 10 του επόμενου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου