Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 11, 2017

Οι Λευκοί εξωγήινοι Θεοί των Μεσοαμερικανών [Βίντεο]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Οι Λευκοί εξωγήινοι Θεοί των Μεσοαμερικανών
Πώς το ανθρώπινο είδος κατάφερε να επιβιώσει μέσα στον χρόνο; Μήπως καταφέραμε να περπατήσουμε αυτό το μονοπάτι της ζωής χωρίς καμία βοήθεια, ή στην πραγματικότητα καθοδηγούμασταν από ορισμένες δυνάμεις που ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε και να ευημερήσουμε κατά τη δική τους εικόνα;

Σύμφωνα με πολυάριθμους θρύλους και δοξασίες, οι «Λευκοί Θεοί» ήρθαν στη Γη και βοήθησαν την ανθρωπότητα να αναπτύσσεται και να ευημερεί, προσφέροντας γνώση με πολλούς τρόπους. Ο Quetzalcoatl πιστεύεται ότι ήταν ένας από τους πρώτους «λευκούς Θεούς» που επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους Θεούς και ήταν γνωστός ως «Kukulkan» στους Μάγια, «Gucumatz» στην Γουατεμάλα, και «Ehecatl» στο Μεξικό.

Με βάση την Μεσοαμερικανική λαογραφία ο Quetzalcoatl είναι αυτός που δημιούργησε τον κόσμο και όλη την ανθρωπότητα, και θεωρήθηκε ως ο Θεός του ανέμου και της βροχής. Είναι επίσης γνωστός για την τέχνη τον πολιτισμό και την δόμηση και θεωρήθηκε ως ο οργανωτής της κοινωνίας σε εκείνο το σημείο του χρόνου. Στο Κεντρικό Μεξικό, θεωρήθηκε ο Θεός της μάθησης, της γεωργίας, της επιστήμης και των τεχνών.

Θεωρούνταν επίσης ο προστάτης Θεός των εμπόρων, όταν ο ίδιος κατάφερε να ανακαλύψει το καλαμπόκι με τη βοήθεια ενός γιγάντιου κόκκινου μυρμηγκιού που τον οδήγησε σε ένα βουνό γεμάτο δημητριακά και σπόρους. Θρύλοι τον ονομάζουν και σαν «Θεό της Αυγής»και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πιστεύεται ότι είναι από έναν πολύ μακρινό πλανήτη…








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου