Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Μεγάλη νίκη για Europol και FBI: «Έκλεισαν» τις δύο μεγαλύτερες ιστοσελίδες του Dark Web

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δύο από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες που πωλούν ναρκωτικά και άλλα παράνομα είδη στο αποκαλούμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web) έκλεισαν μετά από παρέμβαση των
αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρχών.

Η «AlphaBay» και η «Hansa» ήταν δύο ιστοσελίδες στις οποίες δεν μπορούσε να έχει κανείς πρόσβαση μέσω του κοινού διαδικτύου και στις οποίες μπορούσε να βρει αγγελίες για πώληση ναρκωτικών ουσιών, όπλων, αλλά και κλεμμένες ταυτότητες ή διαβατήρια. Ό,τι δηλαδή μπορεί να χρειαστεί μια εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα του FBI και της Europol, με εκπροσώπους τους να λένε απευθυνόμενοι στους κακοποιούς: «Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Θα σας βρούμε».

To σκοτεινό διαδίκτυο είναι ένας ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, στον οποίο σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες. Αποτελείται από τα αποκαλούμενα σκοτεινά δίκτυα ή darknet, συνήθως δίκτυα επικάλυψης, που προσεγγίζονται με συγκεκριμένο λογισμικό και άδειες με τη συχνή χρήση πρωτοκόλλων και θυρών που απαντώνται σε μη τυποποιημένες επικοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου